Σουλεϊμάν, ο μεγαλοπρεπής - Περιλήψεις επεισοδίων

Επιστροφή στη σελίδα της σειράς

Επεισόδια 1-2
Η σειρά εστιάζει στον 16ο αιώνα και περιγράφει τη δυνατή ερωτική ιστορία της Ορθόδοξης Αλεξάνδρας (La Rossa / Hurrem) που συλλαμβάνεται από τους Τούρκους κατακτητές και καταλήγει στο χαρέμι του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Ο νεαρός Σουλεϊμάν ανέβηκε στον θρόνο το 1520, σε ηλικία 26 ετών. Άφησε πίσω τη σύζυγό του Μαχιντεβράν και τον γιο τους Μουσταφά και μαζί με έναν καλό του φίλο, πήρε τον δρόμο για το παλάτι Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη. Στη διαδρομή, ένα οθωμανικό πλοίο διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα, φέρνοντας σκλάβες ως δώρα για το παλάτι. Σε αυτό το πλοίο βρίσκεται και η Αλεξάνδρα La Rossa. Η νεαρή κοπέλα, έχει απαχθεί από την οικογένειά της και πωλείται ως σκλάβα στο παλάτι. Η κοπέλα γοήτευσε με την πρώτη ματιά τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν κι εκείνος δεν δίστασε να της προσφέρει… τα πάντα! Όμως το πάθος του αυτό, φέρνει μαζί αιματοχυσία και πρωτοφανείς ίντριγκες στην αυλή του. Πώς θα διαχειριστεί τον αθεράπευτο έρωτα του Σουλεϊμάν η σύζυγός του και Βασίλισσα, Μαχιντεβράν; Τι ρόλο θα παίξει η σχέση του Μεγάλου Βεζίρη και της αδελφής του Σουλεϊμάν; Η ένταση μεταξύ της Χριστιανικής Ευρώπης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πώς θα επηρεάσει τις ζωές των πρωταγωνιστών και την εξέλιξη της ιστορίας;

Επεισόδια 3-4
Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν ξαφνιάζεται που βλέπει τη Μαχιντεβράν στο δωμάτιό του, ενώ περίμενε την Αλεξάνδρα και η παρουσία της δεν τον ευχαριστεί καθόλου. Το προσωπικό της αυλής δεν επιτρέπει στην Αλεξάνδρα να μπει στο δωμάτιο του Σουλτάνου και εκείνη επιστρέφει στα διαμερίσματά της, νιώθοντας εξαιρετικά απογοητευμένη. Ο Σουλεϊμάν πιστεύει ότι ο Ιμπραήμ είναι υπεύθυνος για όλη αυτή την αναστάτωση και κάνει μια σοβαρή συζήτηση μαζί του. Η Βασιλομήτωρ αποφασίζει να αναλάβει την ευθύνη για την αναστάτωση και πηγαίνει να μιλήσει στον γιο της. Ωστόσο, εκείνος αντιδρά εντελώς διαφορετικά απ’ όσο περίμενε. Ο Σουλεϊμάν γράφει μια επιστολή στον Ούγγρο Βασιλιά Λάιο, εξηγώντας τους σκοπούς του. Είναι αποφασισμένος να εκστρατεύσει στη Ρόδο και να την κατακτήσει. Ο Σουλεϊμάν θέλει να δει την Αλεξάνδρα και αυτή τη φορά, δεν επιθυμεί καμία αναστάτωση ή παρέμβαση. Τελικά, περνούν τη νύχτα μαζί. Όλοι εκπλήσσονται όταν τους βλέπουν να περνούν πολύ χρόνο μαζί. Η αδελφή του Σουλεϊμάν, η Χατιτζέ, ακούει μουσική βιολιού να φτάνει στα διαμερίσματά της και, καθώς λατρεύει τον ήχο του οργάνου αυτού, ανακαλύπτει από πού προέρχεται η μουσική και παρακολουθεί τον βιολιστή κρυφά και με θαυμασμό. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν δίνει καινούργιο όνομα στην Αλεξάνδρα, γεγονός το οποίο θεωρείται ότι την κάνει πλέον επισήμως δεκτή στο χαρέμι του Σουλτάνου. Το όνομά της από εδώ και στο εξής θα είναι Χουρρέμ. Η Μαχιντεβράν είναι πολύ λυπημένη όταν ακούει τα νέα. Η Χουρρέμ είναι πολύ χαρούμενη που πήρε υψηλότερη θέση στο χαρέμι. Η ταχύτατη εξέλιξη της Χουρρέμ έχει ως αποτέλεσμα πολλές αντιδράσεις. Η Μαχιντεβράν ζηλεύει πολύ τη Χουρρέμ και την κλειδώνει φυλακίζοντάς την μέσα σ’ ένα δωμάτιο, με τη βοήθεια της Βασιλομήτορος. Της λέει ότι θα την ελευθερώσει μόνο εφόσον συμφωνήσει να μην παρέμβει στη δική της σχέση με τον Σουλεϊμάν. Εν τω μεταξύ, ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν καλεί τη Χουρρέμ στο δωμάτιό του μην γνωρίζοντας ότι είναι φυλακισμένη. Όταν ανακαλύπτει τι συμβαίνει με τη Χουρρέμ, γίνεται έξαλλος.

Επεισόδια 5-6
Ο Λοχίας Μπεχράμ, ο οποίος είχε σταλεί ως απεσταλμένος στον Ούγγρο Βασιλιά Λάιο, δολοφονείται. Εν τω μεταξύ, στο Τοπ Καπί, ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν αποφασίζει να ξεκινήσει την εκστρατεία κατά της Ρόδου. Η Μαχιντεβράν παρατηρεί στο δάκτυλο της Χουρρέμ το δακτυλίδι που θα έδινε στην ίδια ως δώρο ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν και λιποθυμά. H Αρχίατρος εξετάζει τη Μαχιντεβράν και έχει ευχάριστα νέα: η Μαχιντεβράν είναι έγκυος! Το μόνο πρόσωπο που δεν είναι χαρούμενο για το νέο αυτό από το χαρέμι είναι η Χουρρέμ. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν αποφασίζει να κυκλοφορήσει ανάμεσα στο λαό του. Μεταμφιέζεται σε έναν απλό πολίτη και κάνει μια βόλτα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης με τον Ιμπραήμ. Μόλις επιστρέφει στο παλάτι, επιθεωρεί τις προετοιμασίες για τον πόλεμο. Ο Σουλτάνος και ο Ιμπραήμ μοιράζονται ορισμένες ιδέες και στρατηγικά σχέδια που έχουν για την επερχόμενη μάχη. Η Χουρρέμ θέλει να επισκεφτεί τον Σουλεϊμάν αλλά η Μαχιντεβράν βρίσκεται ήδη στο δωμάτιό του για να του πει τα καλά νέα. Στη Χουρρέμ δεν επιτρέπουν να περάσει την πόρτα. Η Βασιλομήτωρ προσπαθεί να εξομαλύνει την κατάσταση μεταξύ της Μαχιντεβράν και της Χουρρέμ, αλλά δεν είναι εύκολο να ηρεμήσει τη Μαχιντεβράν. Ενώ οι προετοιμασίες του στρατού προχωρούν ακόμα, το δώρο του Ούγγρου Βασιλιά Λάιου φτάνει στο παλάτι. Όλοι συγκλονίζονται στη θέα του δώρου: πρόκειται για το κεφάλι του Λοχία Μπεχράμ. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν, εξοργισμένος, αποφασίζει πλέον να κατακτήσει το Βελιγράδι. Το δακτυλίδι που έδωσε ο Σουλεϊμάν στη Χουρρέμ εξαφανίζεται. Η Χουρρέμ πιστεύει ότι το δακτυλίδι της έχει κλαπεί και παρά το γεγονός ότι δημιουργεί μεγάλη σκηνή γι’ αυτό, δεν μπορεί να το βρει. Ο Ιμπραήμ ανακαλύπτει το μυστήριο πίσω από το χαμένο δακτυλίδι, αλλά προκειμένου να διατηρήσει τις ισορροπίες μέσα στο χαρέμι, προτιμάει να μιλήσει πρώτα στη Βασιλομήτορα, εκείνη τώρα θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Επεισόδια 7-8
Η Μαχιντεβράν θεωρεί υπεύθυνη τη Χουρρέμ για τον θάνατο του παιδιού της και της επιτίθεται. Την χτυπάει συνεχώς μέχρι που πέφτει αναίσθητη. Το χαρέμι αναστατώνεται με το σκάνδαλο αυτό και η Βασιλομήτωρ προσπαθεί να αποκρύψει από τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν την τρομερή αυτή κατάσταση, αλλά όμως δεν το καταφέρνει. Ο Σουλεϊμάν καλεί τη Χουρρέμ στο δωμάτιό του και εξοργίζεται όταν μαθαίνει ότι δεν μπορεί να πάει να τον βρει. Η Μαχιντεβράν δεν γνωρίζει ακόμα τι την περιμένει.

Επεισόδια 9-10
Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν βρίσκεται στο δρόμο για το Βελιγράδι. Η Βασιλομήτωρ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απουσία του Σουλεϊμάν για να περιορίσει και πάλι τη Χουρρέμ. Πιστεύει ότι εάν της βρει έναν σύζυγο, θα μπορέσει να την ξεφορτωθεί. Η Χουρρέμ δεν γνωρίζει τα σχέδιά της και γράφει συνεχώς επιστολές στον αγαπημένο της Σουλεϊμάν. Ο Σουλεϊμάν κατευθύνεται στο Βελιγράδι με τον στρατό του. Συζητά με τους αξιωματικούς του τα σχέδια για την πολιορκία. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τη στρατηγική της πολιορκίας και ο Σουλεϊμάν πιστεύει ότι θα πρέπει να ακούσει τη γνώμη όλων, προτού πάρει την τελική απόφαση. Η Χουρρέμ ανακαλύπτει ότι σκοπεύουν να την παντρέψουν με κάποιον και στη συνέχεια να τη διώξουν από το παλάτι. Παθαίνει νευρική κρίση, τους ικετεύει να την κρατήσουν στο παλάτι αλλά έχουν ήδη αποφασίσει να τη διώξουν. Ως τελευταία ελπίδα, τους λέει ότι είναι έγκυος αλλά η Βασιλομήτωρ και το υψηλά ιστάμενο προσωπικό του παλατιού δεν φαίνεται να την πιστεύουν. Ο Οθωμανικός στρατός επιτίθεται στο οχυρό της Ζεμούν. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν μαθαίνει ότι ο Ούγγρος Βασιλιάς Λάιος βρίσκεται επίσης μέσα στο οχυρό. Το οχυρό καταλαμβάνεται γρήγορα, αλλά ο Σουλεϊμάν δεν θέλει να σταματήσει μέχρι να συλληφθεί ο Λάιος. Ένα ατελείωτο κυνηγητό ξεκινάει μεταξύ του Λάιου και του Οθωμανικού στρατού.

Επεισόδια 11-12
Η εκστρατεία για το Βελιγράδι βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι άνθρωποι του Παλατιού Τοπ Καπί προσεύχονται για τον στρατό τους. Ο Σουλεϊμάν βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιτύχει την πρώτη του νίκη. Σχεδιάζει επίσης, να επεκτείνει τον πόλεμο και στη Δυτική Ευρώπη. Ο Σουλεϊμάν επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη. Η νίκη του Οθωμανικού στρατού και η επιστροφή του Σουλτάνου γιορτάζονται σε ολόκληρη την Πόλη. Η Χουρρέμ βρίσκει την ευκαιρία να δει τον Σουλεϊμάν κι εκείνος επίσης, δεν βλέπει την ώρα να τη συναντήσει. Η Μαχιντεβράν, που ζηλεύει φρικτά τη Χουρρέμ, σκέφτεται ένα κακόβουλο σχέδιο για να την ξεφορτωθεί. Η νύχτα που πέρασε η Χουρρέμ με τον Σουλεϊμάν έχει άδοξο τέλος, καθώς η Χουρρέμ δηλητηριάζεται και κινδυνεύει η ζωή της. Ο Σουλεϊμάν τελικά τη σώζει προσφέροντάς της τις πρώτες βοήθειες και καλεί αμέσως τον Ιμπραήμ. Όμως, ο Ιμπραήμ βρίσκεται σε μια μυστική συνάντηση. Οι γιατροί του παλατιού αναλαμβάνουν τη Χουρρέμ. Καθώς η υγεία της βελτιώνεται, οι γιατροί ανακοινώνουν στον Σουλεϊμάν ότι θα επιζήσει. Ο Ιμπραήμ αναλαμβάνει να βρει τους δράστες. Η Γκιουλσάχ, η σκλάβα που έριξε το δηλητήριο στο φαγητό της Χουρρέμ, προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη που άφησε πίσω της, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από την προσοχή του Ιμπραήμ. Όταν ο Ιμπραήμ μαθαίνει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας της Χουρρέμ, συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα δίλημμα: δεν μπορεί ν’ αποφασίσει αν θα πρέπει να πει ή όχι στον Σουλεϊμάν ότι η Μαχιντεβράν βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας.

Επεισόδια 13-14
Ο Σουλεϊμάν ανησυχεί για την ασφάλεια της Χουρρέμ και διατάσσει το προσωπικό του χαρεμιού να ετοιμάσουν ένα μεγάλο δωμάτιο για εκείνη. Όταν πλέον μεταφέρεται σε καινούργιους χώρους, ανακαλύπτει πως η καλύτερή της φίλη, η Μαρία, έχει ασπαστεί το Ισλάμ και έχει αλλάξει το όνομά της σε Γκιουλνιχάλ. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν πιστεύει ότι δεν πρέπει να σταματήσει τώρα που ο στρατός του είναι πολύ δυνατός και θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο για να επεκτείνει την Αυτοκρατορία. Διατάσσει να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες του πολέμου χωρίς δισταγμό. Η Χουρρέμ έρχεται κάθε μέρα και πιο κοντά με τη Χατιτζέ. Η Χατιτζέ της εξομολογείται κάποια πράγματα για τον Ιμπραήμ. Από το μυαλό της Χουρρέμ περνάει πως η Χατιτζέ και ο Ιμπραήμ έχουν σχέση. Η Βασιλομήτωρ βλέπει πόσο δυστυχισμένη είναι η Χατιτζέ και μιλά στον Σουλεϊμάν προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Η Χουρρέμ είναι βέβαιη ότι κάτι συμβαίνει μεταξύ της Χατιτζέ και του Ιμπραήμ. Απειλεί διακριτικά τον Ιμπραήμ, θεωρώντας ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την πληροφορία αυτή εναντίον του. Ως αντίδραση, ο Ιμπραήμ κανονίζει να στείλει μια άλλη σκλάβα στο κρεβάτι του Σουλεϊμάν. Η σκλάβα αυτή είναι η Γκιουλνιχάλ, η Μαρία, η καλύτερη φίλη και υπηρέτρια της Χουρρέμ.

Επεισόδια 15-16
Η Χουρρέμ ανακρίνει τη Γκιουλνιχάλ, προσπαθώντας ν’ ανακαλύψει ποια κοπέλα έστειλαν στο κρεβάτι του Σουλεϊμάν. Η Γκιουλνιχάλ φοβάται τη Χουρρέμ και συνεχίζει να κρύβει το γεγονός ότι εκείνη κοιμήθηκε μαζί του. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν προετοιμάζεται για νέα εκστρατεία. Η Χουρρέμ φορά τη γούνα που της είχε κάνει δώρο ο Σουλεϊμάν. Όλες στο χαρέμι τη ζηλεύουν κι εκείνη, καυχιέται σε ολόκληρο το χαρέμι για τη σχέση της με τον Σουλεϊμάν. Η φιλία της με τη Χατιτζέ πηγαίνει επίσης καλά. Η Βασιλομήτωρ έχει ενοχληθεί από τη φιλία αυτή και προειδοποιεί τη Χατιτζέ να είναι προσεκτική. Η Χουρρέμ επιθυμεί να βρεθεί με τον Σουλεϊμάν με όλη της την καρδιά και να περάσει τη νύχτα μαζί του, αλλά το προσωπικό δεν της επιτρέπει καθότι μόλις έχει γεννήσει. Ο Ιμπραήμ στέλνει και πάλι τη Γκιουλνιχάλ στα διαμερίσματα του Σουλεϊμάν και τότε η Χουρρέμ καταλαβαίνει επιτέλους ποια είναι η γυναίκα που αναζητούσε και θυμώνει πολύ. Η Βασιλομήτωρ και ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν συμφωνούν ότι ο Μεχμέτ Τσελεμπή, ο πριγκιπικός δάσκαλος, θα ήταν ο κατάλληλος σύζυγος για τη Χατιτζέ. Ο Σουλεϊμάν αναγγέλλει τους αρραβώνες τους και η Βασιλομήτωρ ξεκινά τις προετοιμασίες για τον γάμο. Η Χατιτζέ είναι συντετριμμένη μαθαίνοντας το νέο και πιστεύει ότι οποιαδήποτε σχέση μεταξύ εκείνης και του Ιμπραήμ έχει πλέον τελειώσει. Παραμένει έξω στο χιόνι όλη τη νύχτα και αρρωσταίνει βαριά.

Επεισόδια 17-18
Η Βικτόρια καταφέρνει τελικά να εισέλθει στο χαρέμι του Παλατιού Τοπ Καπί, σχεδιάζοντας να εκδικηθεί για τη δολοφονία του αρραβωνιαστικού της κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου τους στο κάστρο της Ζεμούν στην Ουγγαρία. Ο Οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το κάστρο της Ζεμούν τη νύχτα του γάμου τους, και ο μέλλων σύζυγος της Βικτόρια δολοφονήθηκε από τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν. Η Βικτώρια, φλεγόμενη από επιθυμία να πάρει εκδίκηση για τον έρωτά της, φτάνει στην Κωνσταντινούπολη μεταμφιεσμένη ως άνδρας, αλλάζει το όνομά της σε Βίκτωρ και συναντά τον Ματρακτσί που είναι υπεύθυνος για την προμήθεια σκλάβων στο παλάτι. Μέσω αυτού γνωρίζει τον Ιμπραήμ Πασά και καταφέρνει να εισέλθει στο χαρέμι. Ο Ιμπραήμ αγνοεί τις προθέσεις της Βικτόρια και την αγοράζει ως σκλάβα-υπηρέτρια για να εργαστεί στο χαρέμι. Εν τω μεταξύ, η Χουρρέμ είναι πολύ στεναχωρημένη που της πήραν το παιδί της μακριά από εκείνη για να το δώσουν σε μια τροφό. Πηγαίνει να επισκεφτεί τη γυναίκα που είναι υπεύθυνη για τα φυλαχτά και τα γούρια, και της ζητά να ετοιμάσει φυλαχτά για εκείνη, πιστεύοντας ότι θα τη βοηθήσουν να πάρει πίσω το παιδί της. Χαίρεται πολύ όταν τα φυλαχτά φτάνουν στα χέρια της και μαθαίνει ότι περιμένει και πάλι παιδί. Η Μαχιντεβράν αναστατώνεται μαθαίνοντας για την εγκυμοσύνη της Χουρρέμ.

Επεισόδια 19-20
Στο χαρέμι ξεσπάει μεγάλη φωτιά και οι πρίγκιπες βρίσκονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Στο χαρέμι επικρατεί μεγάλος πανικός. Η Βικτόρια σώζει τους πρίγκιπες με ηρωικό τρόπο και γίνεται η αγαπημένη σκλάβα της Βασιλομήτορος. Ως επιβράβευση, γίνεται επισήμως δεκτή στο χαρέμι. Ξεκινά αμέσως έρευνα για να ανακαλυφθούν οι υπεύθυνοι για τη φωτιά, αλλά δεν είναι δυνατό να εξαχθεί κάποιο τελικό συμπέρασμα. Η Χουρρέμ και η Μαχιντεβράν κατηγορούν η μία την άλλη για τη φωτιά, καθώς η Μαχιντεβράν ισχυρίζεται ότι η Χουρρέμ σχεδίαζε να σκοτώσει τον γιο της Μαχιντεβράν. Η Χατιτζέ, που στο μεταξύ έχει αρραβωνιαστεί τον Τσελεμπή Πασά, χάνει πλέον κάθε ελπίδα να είναι με τον Ιμπραήμ. Τον σκέφτεται συνεχώς, αλλά γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να είναι μαζί. Είναι συντετριμμένη. Οι προετοιμασίες για την νέα εκστρατεία ολοκληρώνονται. Ο Σουλεϊμάν γνωρίζει καλά τους κινδύνους του πολέμου αυτού και ότι η νίκη δεν θα είναι εύκολη. Η επίθεση στο πλοίο του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Ιμπραήμ αποδεικνύει πόσο δίκιο έχει: ο στόλος τους πέφτει σε ενέδρα. Οι άνθρωποι του χαρεμιού αγωνιούν καθώς μαθαίνουν τα τρομερά αυτά νέα.

Επεισόδια 21-22
Η Χουρρέμ είναι έτοιμη να γεννήσει και πονάει φρικτά. Ελπίζει πως και αυτό το παιδί θα είναι αγόρι, για να καθιερώσει τη θέση της στο χαρέμι. Μαθαίνοντας η Μαχιντεβράν πως τελικά το νεογέννητο της Χουρρέμ είναι κορίτσι, ενθουσιάζεται! Ο Τσελεμπή Πασάς, ο αρραβωνιαστικός της Πριγκίπισσας Χατιτζέ, είναι πολύ άρρωστος. Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν με σιγουριά εάν θα ζήσει τελικά από αυτή την τρομερή ασθένεια.

Επεισόδια 23-24
Ο Σουλεϊμάν διατάσσει τους στρατιώτες του, να φέρουν τον Ιμπραήμ αμέσως μπροστά του. Ο Ιμπραήμ νομίζει ότι ο Σουλεϊμάν έχει μάθει για την κρυφή σχέση του με τη Χατιτζέ και ότι θα τον αποκεφαλίσει. Γονατίζοντας μπροστά του, ως τελευταία επιθυμία, ζητά να σταλεί το νεκρό του σώμα στην πατρίδα του. Όμως, δεν περίμενε ποτέ την αντίδραση του Σουλεϊμάν απέναντι στη στάση και στην πρότασή του. Η Χουρρέμ έχει οργανώσει μια μεγάλη γιορτή στο χαρέμι για την επιστροφή του Σουλεϊμάν. Η Μαχιντεβράν διατάσσει όλους τους υπηρέτες να σταματήσουν αυτή τη διοργάνωση κι εκείνοι έρχονται σε ρήξη με τη Χουρρέμ. Ο Πιρί Πασάς παραιτείται από βεζίρης, λέγοντας ότι είναι πολύ μεγάλος και κουρασμένος πλέον για τη θέση αυτή. Ο Σουλεϊμάν διορίζει ως νέο βεζίρη του τον Ιμπραήμ. Ο Αχμέτ Πασάς και οι οπαδοί του δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την απόφαση αυτή. Ο Ιμπραήμ ανακαλύπτει ότι ο Τσελεμπή Πασάς, ο αρραβωνιαστικός της Χατιτζέ, έχει φυματίωση. Ενημερώνει τη Βασιλομήτωρ για την κατάσταση και εκείνη πηγαίνει στον Σουλεϊμάν για να μιλήσει μαζί του προκειμένου να τον πείσει να ακυρώσει τους αρραβώνες. Η αντίδραση του Σουλεϊμάν την ξαφνιάζει...

Επεισόδια 25-26
Ο Σουλεϊμάν εξοργίζεται με τη Χουρρέμ και τα καμώματά της στο χαρέμι. Θεωρεί ότι είναι πολύ πιεστική και υπερβολικά σίγουρη για τον εαυτό της. Αποφασίζει να περιορίσει τη σχέση τους. Ο Σουλεϊμάν καλεί τη Μαχιντεβράν να περάσει τη νύχτα στο δωμάτιό του. Η Χουρρέμ δεν μπορεί να πιστέψει την εξέλιξη αυτή και πηγαίνει στον Ιμπραήμ να τον ρωτήσει εάν αυτό αληθεύει και εάν έχει μεσολαβήσει εκείνος. Φτάνει στο σημείο να τον απειλήσει ότι θα πει στον Σουλεϊμάν για εκείνον και τη Χατιτζέ. Η Μαχιντεβράν είναι πανευτυχής που ο Σουλεϊμάν την κάλεσε στο δωμάτιό του, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε. Ο Ιμπραήμ Πασάς επιστρέφει στην πατρίδα του, αφήνοντας μια επιστολή στη Χατιτζέ όπου της εξηγεί γιατί φεύγει. Όταν η Μαχιντεβράν φεύγει από το δωμάτιο του Σουλτάνου Σουλεϊμάν, λέει σε όλους ότι πέρασαν μαζί μια καταπληκτική νύχτα. Η Χουρρέμ εξοργίζεται και πηγαίνει να μιλήσει στον Σουλεϊμάν. Αργότερα το ίδιο βράδυ μια από τις σκλάβες, η Αϊσέ, δολοφονείται. Το σκάνδαλο είναι πολύ μεγάλο και ξεκινούν οι έρευνες για να βρεθεί ο δολοφόνος.

Επεισόδια 27-28
Όλοι υποπτεύονται τη Χουρρέμ για τη δολοφονία της Αϊσέ. Ακόμη κι αν είναι αθώα, δεν μπορεί να τους πείσει. Η Βασιλομήτωρ καλεί τη Χουρρέμ και της λέει πως είναι δολοφόνος και ότι θα την απομακρύνουν από το Τοπ Καπί και θα τη στείλουν στο Παλιό Παλάτι. Ο Σουλεϊμάν, όσο κι αν δεν θέλει να πιστέψει ότι η Χουρρέμ έχει σχέση με τη δολοφονία, δεν έχει άλλη επιλογή από το να εγκρίνει την απόφαση αυτή. Ο Ιμπραήμ καλείται πίσω στο παλάτι. Ο Σουλεϊμάν ανακοινώνει ότι θα παντρέψει την αδελφή του με τον Ιμπραήμ. Ο Ιμπραήμ δεν μπορεί να πιστέψει ότι το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα. Η Χουρρέμ μεταφέρεται στο Παλιό Παλάτι. Ως τελευταία ελπίδα, πηγαίνει να μιλήσει στον Ιμπραήμ, ζητώντας του να τη βοηθήσει να παραμείνει στο παλάτι και να βρει τον πραγματικό δολοφόνο. Ο Ιμπραήμ της λέει ότι είναι πλέον πολύ αργά για έλεος και τη διώχνει. Η παλιά φίλη και υπηρέτριά της, η Γκιουλνιχάλ, έρχεται κι εκείνη μαζί της οικειοθελώς. Η Χουρρέμ είναι συγκινημένη από την απόφασή της αυτή. Η Χουρρέμ, γράφει απεγνωσμένα επιστολές στον Σουλεϊμάν, ζητώντας τη συγχώρεσή του. Ο Σουλεϊμάν φεύγει από την Κωνσταντινούπολη, πηγαίνοντας σε ένα από τα κυνηγετικά καταφύγιά του. Κι εκείνος σκέφτεται συνεχώς τη Χουρρέμ, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τη φέρει πίσω στο χαρέμι. Μία από τις σκλάβες λέει στον Ιμπραήμ ότι είδε το δολοφόνο με τα μάτια της και ότι δεν ήταν η Χουρρέμ. Ο Ιμπραήμ της λέει να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Ο Ιμπραήμ επισκέπτεται τη Χουρρέμ στο Παλιό Παλάτι, κάνοντάς της μια πρόταση. Της λέει ότι μπορεί να κανονίσει ο ίδιος την επιστροφή της στο Τοπ Καπί, μόνο όμως εφόσον εκείνη συμφωνήσει με τους όρους του.

Επεισόδια 29-30
Οι όροι της πρότασης του Ιμπραήμ είναι δυσβάσταχτοι για τη Χουρρέμ. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν αισθάνεται βαθειά θλίψη για όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία και νοσταλγεί τη Χουρρέμ. Στο παλάτι θα οργανωθεί ένα συμπόσιο για τον γάμο του Ιμπραήμ και της Χατιτζέ. Η Χατιτζέ αποφασίζει να επισκεφτεί τη Χουρρέμ όταν ανακαλύπτει ότι ο γιος της, Πρίγκιπας Μουσταφά, είναι άρρωστος με πυρετό, όντας θλιμμένος που αποχωρίστηκε τη μητέρα του. Λυπάται τόσο τη Χουρρέμ όσο και το γιο της. Στο Παλιό Παλάτι, η Χατιτζέ λέει στη Χουρρέμ για τη διοργάνωση της γιορτής που θα γίνει στο παλάτι. Η Χουρρέμ συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να επιστρέψει στο παλάτι το συντομότερο δυνατό, γιατί αλλιώς κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί στο Παλιό Παλάτι και να ξεχαστεί μέχρι να πεθάνει. Η Βασιλομήτωρ δυσαρεστείται όταν μαθαίνει πως η Χατιτζέ πήγε να επισκεφτεί τη Χουρρέμ, χωρίς να ζητήσει την άδειά της. Η Χουρρέμ τελικά αποφασίζει να δεχθεί την πρόταση του Ιμπραήμ, καθώς συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν έχει καμία καλύτερη λύση προκειμένου να επιστρέψει. Παρουσιάζεται στην αυλή κατά τη διάρκεια του συμποσίου. Στο μεταξύ, ένας νεαρός άνδρας από τη Ρωσία, ο οποίος μόλις έχει φτάσει στην Κωνσταντινούπολη μετά από ένα μακρύ, ψάχνει μια γυναίκα με το όνομα… Αλεξάνδρα Λιβόλσκα!

Επεισόδια 31-32
Η Χουρρέμ είναι πια ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος, από τότε που επέστρεψε στο παλάτι, ώριμη και ευγενική με όλους ακόμα και με τη Μαχιντεβράν. Οι κυρίες της αυλής θα επισκεφθούν το παλάτι που ανακαινίζεται και προετοιμάζεται για τον Ιμπραήμ και τη Χατιτζέ. Η Χουρρέμ προσκαλείται να τους συνοδεύσει, ενώ η Μαχιντεβράν μένει πίσω στο παλιό παλάτι. Νοιώθει ήδη απογοητευμένη που δεν την προσκάλεσαν και φοβάται πως η Χουρρέμ θα γίνει ξανά η αγαπημένη του Σουλτάνου. Στην πραγματικότητα, αυτό το ταξίδι οργανώθηκε από τη Βασιλομήτωρ για να καλύψει το σχέδιό της να στείλει τη Σαντικά στο δωμάτιο του Σουλτάνου. Τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν και τη Σαντικά διακόπτουν ξαφνικές φωνές από τους κήπους του παλατιού. Ο Πρίγκιπας Μεχμέτ πέφτει στη λιμνούλα και η Μαχιντεβράν τον σώζει. Με την επιστροφή της στο παλάτι η Χουρρέμ τρέχει αμέσως στην Μαχιντεβράν, εκεί που όλοι περιμένουν πως θα την κατηγορήσει και θα μαλώσει μαζί της, η Χουρρέμ αντιδρά εντελώς διαφορετικά. Την ευχαριστεί που έσωσε τον γιο της από βέβαιο θάνατο. Η Χουρρέμ μαθαίνει πως έστειλαν τη Σαντικά στο δωμάτιο του Σουλεϊμάν. Καταλαβαίνει τότε πως πρέπει να την ξεφορτωθεί και βρίσκει την τέλεια ευκαιρία να πραγματοποιήσει το σχέδιό της. Στο μεταξύ η Μαχιντεβράν δεν νοιώθει καλά. Η Γκουλσά διαδίδει φήμες στο χαρέμι πως η Μαχιντεβράν είναι έγκυος. Η Χουρρέμ σοκάρεται από αυτά τα νέα.

Επεισόδια 33-34
Ο Λέο, ο νεαρός άντρας από τη Ρωσία, ψάχνει ακόμα για την Αλεξάνδρα, τον έρωτα της ζωής του. Στο μεταξύ τον καλούν στο παλάτι και του αναθέτουν να ζωγραφίσει τους τοίχους του Ιμπραήμ και της Χατιτζέ, αλλά και να κάνει και έναν πίνακα για τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν! Κατά τη διάρκεια που ζωγραφίζει τον Σουλεϊμάν, η Χουρρέμ έρχεται για να πει τα ευχάριστα νέα στο Σουλτάνο: περιμένει κι άλλο παιδί! Η Μαχιντεβράν είναι σε βαριά κατάθλιψη ακούγοντας πως η Χουρρέμ είναι ξανά έγκυος, ενώ τελικά η ίδια δεν είναι. Η Γκουλσά λέει στη Μαχιντεβράν πως μπορεί να σκοτώσει την Χουρρέμ, έτσι ώστε να την ξεφορτωθούν μια για πάντα. Έφτασε η μέρα του γάμου του Ιμπραήμ και της Χατιτζέ. Η Σαντικά θα σταλεί στο παλάτι της Χατιτζέ για ν' αναλάβει υπεύθυνη για το προσωπικό της. Είναι πολύ απογοητευμένη με την καινούργια αυτή εξέλιξη, προσπαθεί να βρει έναν άλλο τρόπο να μείνει στο παλάτι, έτσι ώστε να ολοκληρώσει το σχέδιό της και να δολοφονήσει τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν.

Επεισόδια 35-36
Ο Ιμπραήμ οργανώνει ένα γιορτινό δείπνο στο καινούργιο παλάτι για τα μέλη του βασιλείου, θέλει να τους παρουσιάσει το νέο μέρος όπου θα διαμένουν. Το δείπνο πραγματοποιείται στην τραπεζαρία, της οποίας το ευρωπαϊκό στιλ προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στους καλεσμένους. Επίσης θέλει να γνωρίσει σε όλους τον Λεό τον ζωγράφο, τον ταλαντούχο καλλιτέχνη που δημιούργησε όλα τα αριστουργήματα στους τοίχους του παλατιού. Όταν ο Λεό παρουσιάζεται στα μέλη της οικογένειας, η Χουρρέμ έκπληκτη διιαπιστώνει πως είναι ο πρώην αρραβωνιαστικός της από τη Ρωσία. Είναι απεγνωσμένη και φοβάται πως αυτή η γνωριμία θα της προκαλέσει προβλήματα. Τώρα πια είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος και δεν θέλει κανέναν εμπόδιο στην πορεία της προς την κορυφή της ιεραρχίας. Ο Σουλεϊμάν ζητά από τον Λεό να ζωγραφίσει έναν πίνακα που να απεικονίζει εκείνον και την Χουρρέμ μαζί. Η Χουρρέμ και ο Λεό είναι μπερδεμένοι και κανένας από τους δύο δεν ξέρει πώς πρέπει να αντιδράσει. Η Σαντικά στέλνει μηνύματα στον Βασιλιά Λάιο, χρησιμοποιώντας τους αυλικούς, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν πως είναι μέρος του σατανικού της σχεδίου. Η Μαχιντεβράν δυσφορεί στην ιδέα του κοινού πίνακα του Σουλεϊμάν και της Χουρρέμ να παρουσιάζονται ως οικογένεια. Η Γκιουλσά προτείνει στη Μαχιντεβράν να μεταφερθεί στο παλιό παλάτι της Χατιτζέ, έτσι ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στον Σουλτάνο Σουλεϊμάν.

Επεισόδια 37-38
Η Χουρρέμ βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Λεό και προσπαθεί να τον πείσει να φύγει και να την ξεχάσει. Η Σαντικά όμως κρυφακούει την κουβέντα τους. Η Νιγκιάρ προσπαθεί να σκοτώσει την Γκουλσά, παρ' όλα αυτά η Μαχιντεβράν τη σταματάει και την προειδοποιεί, λέγοντάς της πως, αν θέλει να ζήσει, από εδώ και στο εξής θα πρέπει να υπακούει τις εντολές της. Ο Λεό είναι απεγνωσμένος μετά την κουβέντα του με τη Χουρρέμ, ενώ εκείνη κοιτάζει τον πίνακά του και κλαίει. Η Σαντικά τον παρακολουθεί κρυφά και προσπαθεί να δει τον πίνακα που έφτιαξε. Ο Ιμπραήμ κατευθύνεται προς την Αίγυπτο για να παρέμβει στην επανάσταση εναντίον του Διοικητή της Αιγύπτου, όμως πριν ακόμα φτάσει όλα έχουν κοπάσει. Στο μεταξύ, ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν είναι κι αυτός πολύ μακριά από την Κωνσταντινούπολη. Βρίσκεται στο κυνηγετικό παλάτι μαζί με την Χουρρέμ και τους γιους του. Οι γενίτσαροι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία, ξεσπούν επεισόδια και η πόλη παραδίνεται στις φλόγες. Ο λόγος που διαμαρτύρονται είναι τα έξοδα του γάμου του Ιμπραήμ και της Χατιτζέ, τη στιγμή που οι ίδιοι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από τους μισθούς τους.

Επεισόδια 39-40
Οι διαδηλώσεις των γενίτσαρων παίρνουν μεγάλη διάσταση και πλέον απειλούν τη βασιλική οικογένεια. Με τις επιθέσεις τους βάζουν φωτιά μέχρι και στην πύλη του παλατιού. Μέσα στον πανικό η Χατιτζέ πέφτει από τις σκάλες και μένει αναίσθητη. Η Χουρρέμ και ο Λεό προσπαθούν να τη βοηθήσουν να ξεφύγει τον κίνδυνο. Ο Λεό τη μεταφέρει σ' ένα ασφαλές μέρος, αλλά τραυματίζεται και ο ίδιος. Προκειμένου να γλυτώσουν τα χειρότερα, όλα τα γυναικόπαιδα μεταφέρονται σ' ένα κρησφύγετο. Την ίδια στιγμή στο Τοπ Καπί, η Μαχιντεβράν ανησυχεί για την ασφάλεια του Πρίγκιπα Μουσταφά, ενώ η Βασιλομήτωρ σκέπτεται τη Χατιτζέ. Ακούγοντας τα νέα από τον αγγελιοφόρο, ο Σουλεϊμάν επιστρέφει αμέσως στην Κωνσταντινούπολη. Στις πύλες της πόλης μαθαίνει από τους φρουρούς πως οι γενίτσαροι κατευθύνονται στο Τοπ Καπί. Τους διατάζει, στέλνοντας τους ένα μήνυμα, να σταματήσουν άμεσα και καλεί τον αρχηγό τους να συναντηθούν για να συζητήσουν. Ο Αγάς Μουσταφά, ο επικεφαλής των γενίτσαρων, δέχεται την πρόσκληση και διατάζει να σταματήσει η εξέγερση. Όλοι πιστεύουν πως ο Σουλεϊμάν δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αποδεχθεί τα αιτήματά τους κι έτσι, νιώθουν νικητές. Ο Ιμπραήμ, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο Κάιρο, παραλαμβάνει ένα γράμμα και αναχωρεί αμέσως για την Κωνσταντινούπολη. Οι βανδαλισμοί προς το παρόν έχουν σταματήσει και οι γενίτσαροι έχουν απομακρυνθεί από τις πύλες του παλατιού. Η Χατιτζέ ανακτά τις αισθήσεις της. Ο Σουλεϊμάν είναι και πάλι πίσω στο παλάτι, ενώ η αυλή και τα μέλη της οικογένειας επιστρέφουν από το καταφύγιο. Ο Σουλεϊμάν μαθαίνει πως η Χουρρέμ δεν έχει επιστρέψει ακόμα στο παλάτι και ανησυχεί. Ο διοικητής των γενίτσαρων καταφθάνει στο παλάτι για την συνάντηση. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν δεν θα τους συγχωρέσει όσα έκαναν…

Επεισόδια 41-42
Η Σαντικά κατόπιν εντολής πηγαίνει ξανά στην κάμαρα του Σουλεϊμάν. Αυτή τη φορά δεν έχει χρόνο να προετοιμάσει την επίθεσή της κι έτσι, αναγκάζεται να κοιμηθεί μαζί του. Όταν φεύγει από το δωμάτιο του Σουλεϊμάν συναντάει τον Ιμπραήμ, ο οποίος μένει έκπληκτος από τις εξελίξεις. Η Χουρρέμ υποψιάζεται πως ο λόγος που ο Σουλεϊμάν πέρασε τη νύχτα του στο παλάτι του Ιμπραήμ ήταν για να κοιμηθεί με τη Σαντικά. Μόλις εκείνος φεύγει, αρχίζει να ψάχνει για αποδείξεις. Όταν βρίσκει το φουλάρι της Σαντικά εκεί, επιβεβαιώνει τις υποψίες της. Ο Λεό ξεκινάει να δουλεύει στο καλλιτεχνικό τμήμα του παλατιού. Όμως, η στενή του σχέση με τον Ιμπραήμ Πασά και τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν ενοχλεί τους συναδέλφους του. Η Χουρρέμ στέλνει στον Λεό έναν σάκο γεμάτο χρυσές λίρες, αλλά εκείνος νιώθει ταπεινωμένος με την πράξη της και της τον στείλει πίσω μέσω της Νιγκιάρ. Ο Αγάς Πασά ενημερώνει τον Σουλεϊμάν για τις πρόσφατες δραστηριότητες του Φερχάτ Πασά, ο οποίος φτιάχνει μία νέα οργάνωση με στρατιώτες. Υποψιάζεται πως ο Φερχάτ Πασά σχεδιάζει πραξικόπημα εναντίον του Σουλεϊμάν. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν καλεί τον Ιμπραήμ για να οργανώσει συμβούλιο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Ένας χωρικός αναφέρει στο συμβούλιο πως ο Φερχάτ Πασά χρεώνει άδικους φόρους στα χωριά υπό την ηγεμονία του, συμπεριφέρεται βάναυσα και δωροδοκείται και από τις πλούσιες οικογένειες της περιοχής. Ο Φερχάτ Πασά μπαίνει απρόσκλητος στο παλάτι. Ο Ιμπραήμ μαθαίνει για την αναπάντεχη άφιξη του Φερχάτ Πασά και ενημερώνει τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν για το συμβάν. Η Λαίδη Μπεηχάν, που επίσης φθάνει στο παλάτι με τον σύζυγο της Φερχάτ, γίνεται δεκτή στις κάμαρες της Βασιλομήτωρ. Είναι φίλες από τα παλιά. Η Βασιλομήτωρ ανησυχεί πως ο Φερχάτ Πασά θα εκτελεστεί και μετά η Μπεηχάν θα βρεθεί σε απόγνωση και κατάθλιψη. Ο ηγεμόνας του Ακιρμάν στέλνει για δώρο στο χαρέμι δύο γυναίκες από τη Ρωσία. Η Χουρρέμ όταν καταλαβαίνει πως αυτές οι δύο κοπέλες θα προορίζονται για τον Σουλεϊμάν φτάνει στα όριά της! Πλέον δεν αντέχει να τον μοιράζεται και αποφασίζει να κάνει κάτι γι' αυτό...

Επεισόδια 43-44
Η Χουρρέμ μπαίνει στην κάμαρα του Σουλτάνου κρατώντας ένα μαχαίρι και τον απειλεί πως θα αυτοκτονήσει αν αυτός συνεχίσει να βρίσκεται και με άλλες γυναίκες. Επίσης του λέει πως προτιμάει να πεθάνει παρά να τον μοιράζεται. Ο Σουμπούλ περιμένει έξω από την κάμαρα μαζί με τη Ρωσίδα που έχει ετοιμάσει για να περάσει τη νύχτα ο Σουλτάνος. Η Χουρρέμ πάει πίσω στην κάμαρά της, τα χέρια της είναι γεμάτα αίματα. Η Νιγκιάρ και η Γκουλνιχάλ νομίζουν πως σκότωσε το κορίτσι από τη Ρωσία και πανικοβάλλονται. Η Χουρρέμ λέει στη Γκουλνιχάλ ν' αρχίσει να μαζεύει τα πράγματά τους. Η Μαχιντεβράν ακούει για τα καμώματα της Χουρρέμ και χαίρεται που επιτέλους θα διωχθεί από το χαρέμι. Η Βασιλομήτωρ όμως, δεν είναι σίγουρη πως η Χουρρέμ θα διωχθεί. Ο Σουλεϊμάν είναι εξοργισμένος με τη συμπεριφορά της Χουρρέμ, όμως ξέρει πως η προειδοποίησή της πως θα αυτοκτονήσει δεν είναι ψέμα. Στο μεταξύ ο διάσημος Βενετός έμπορος Αλβισέ Γκρίττι καλείται στην αίθουσα συζητήσεων μαζί με τον Βενετό πρόξενο από τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν. Ο Σουλεϊμάν και ο Ιμπραήμ είναι ενθουσιασμένοι από την συμπεριφορά του νεαρού εμπόρου, ο οποίος είναι και γιος του βασιλιά της Βενετίας.

Επεισόδια 45-46
H Γκουλσά στέκεται μπροστά στην κάμαρα της Χουρρέμ με ένα ματωμένο μαχαίρι στο χέρι της. Είναι σοκαρισμένη και δεν μπορεί ούτε να μιλήσει. Η Έσμα μπαίνει στο δωμάτιο και βλέπει το νεκρό σώμα στο κρεβάτι της Χουρρέμ. Φωνάζει βοήθεια. Ο Σουμπούλ και οι υπόλοιποι υπηρέτες ξυπνάνε από τις φωνές και πάνε στο δωμάτιο της Χουρρέμ. Η Μαχιντεβράν κατηγορεί τη Γκουλσά για δολοφονία, ενώ εκείνη ισχυρίζεται πως είναι αθώα. Η Μαχιντεβράν επιτίθεται στη Γκουλσά και της φωνάζει πως τη βάζει σε κίνδυνο με το να παρακούει τις εντολές της. Η Γκουλσά τραυματίζεται και οδηγείται στο αναρρωτήριο. Ο Σουλεϊμάν μαθαίνει πως υπάρχει ένας δολοφόνος στο χαρέμι. Είναι πολύ εκνευρισμένος όταν ανακαλύπτει πως ο δολοφόνος κατάφερε να φτάσει μέχρι το δωμάτιο της Χουρρέμ. Επίσης, είναι εκνευρισμένος με τον Ιμπραήμ, που άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο. Τον διατάζει να βρει τον δολοφόνο και να τον τιμωρήσει άμεσα. Ο Λέο είναι απασχολημένος ζωγραφίζοντας το πορτραίτο του Σουλεϊμάν, όταν μαθαίνει τα τελευταία γεγονότα και τότε ανησυχεί για την ασφάλεια της Χουρρέμ. Η Βασιλομήτωρ ρωτάει την Μαχιντεβράν αν έχει καμία ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας της Χουρρέμ. Η Μαχιντεβράν βρίσκεται σε μπελάδες εξ' αιτίας της Γκουλσά. Η Νιγκιάρ την επισκέπτεται στο αναρρωτήριο και την πιέζει να παραδεχθεί την πράξη της.

Επεισόδια 47-48
Ο Λέο στέλνει ένα γράμμα στη Χουρρέμ μέσω της Νιγκάρ, όμως ο Ιμπραήμ Πασάς την "πιάνει" με το γράμμα. Η Νιγκιάρ πρέπει να της το παραδώσει, αλλά δεν βρίσκει ευκαιρία να την ενημερώσει πως ο Ιμπραήμ γνωρίζει για αυτό το γράμμα. Ο Ιμπραήμ θέλει να δει πώς θα αντιδράσει η Χουρρέμ όταν παραλάβει το γράμμα. Η Χουρρέμ βλέπει το γράμμα και διαβάζει πως την προσκαλεί σε μία μυστική συνάντηση. Η Νιγκιάρ βάζει τα δυνατά της να σταματήσει τη μυστική αυτή συνάντηση, η Χουρρέμ που δεν έχει αντιληφθεί πως ο Ιμπραήμ Πασάς την παρακολουθεί, αφήνει το δωμάτιό της και κατευθύνεται προς τους κήπους του παλατιού. Η Νιγκιάρ περιμένει με αγωνία τη Χουρρέμ στο πλακόστρωτο του κήπου, ο Σουμπούλ την πλησιάζει. Καταλαβαίνει τότε πως αυτός ήταν που ενημέρωσε τον Ιμπραήμ Πασά για το γράμμα. Η Χατιτζέ ετοιμάζει το γιορτινό δείπνο που θα οργανωθεί για τους Βενετούς. Η αδερφή του Γκρίττη είναι επίσης καλεσμένη στο δείπνο. Η Χατιτζέ νοιώθει να απειλείται από την ομορφιά της Μόνικα Τερέζα, η οποία πρόσφατα έμεινε χήρα. Ο Γρκίττη και η αδερφή του είναι πολύ εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά του παλατιού, ειδικά από τους πίνακες που διακοσμούν τους τοίχους και το ταβάνι. Η Χατιτζέ τους λέει πως τους έχει ζωγραφίσει ο Λέο, ο Ιμπραήμ ωστόσο δεν είναι χαρούμενος που αναφέρει το όνομά του, αφού ήδη γνωρίζει το μυστικό του Λέο και της Χουρρέμ. Η Σαντικά λαμβάνει ένα γράμμα από τον Λάιο, τη διατάζει να πράξει ήρεμα και να ολοκληρώσει το σχέδιό της. Πρέπει να σκοτώσει τον Σουλεϊμάν το συντομότερο δυνατό.

Επεισόδια 49-50
Η Βικτώρια βάζει το μαχαίρι στον λαιμό του Σουλεϊμάν, φτάνοντας πολύ κοντά στο να εκδικηθεί για τον θάνατο του άντρα της. Η Χουρρέμ και ο Λεό κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους με τα δηλητηριασμένα λουκούμια. Ο Σουλεϊμάν μαθαίνει πως η Βικτώρια είναι ένας δολοφόνος που έστειλε ο Λάϊος και ζητάει εξηγήσεις από τον Ιμπραήμ που την έβαλε στο χαρέμι. Ο Ματρακτσί που δεν ξέρει όσα έχουν συμβεί, περιμένει από τον Ιμπραήμ Πασά να του παραδώσει την Σαντικά για να παντρευτούν. Ο Σουλεϊμάν μαθαίνει πως ο Ματρακτσί έφερε τη Βικτώρια στον Ιμπραήμ Πασά, ενώ αποφασίζει να τιμωρήσει τον Λάϊο το συντομότερο. Ο Σουλεϊμάν καλεί τη Σύνοδο και ανακοινώνει την απόφασή του για την εκστρατεία στο Μπούντιν. Η Χουρρέμ αισθάνεται πως μισεί τον Ιμπραήμ περισσότερο από κάθε άλλη φορά και κατηγορεί για προδοσία τη Νιγκιάρ. Η Νιγκιάρ χάνει την εμπιστοσύνη της Χουρρέμ. Ο Ιμπραήμ Πασά πηγαίνει στην εκστρατεία με την εμπροσθοφυλακή. Καθώς ο Ιμπραήμ βρίσκεται στο στρατόπεδο του Πλόβντιβ, ο στρατός του Σουλεϊμάν έχει εγκατασταθεί στο στρατόπεδο της Αδριανούπολης. Ο Γκιούλ Αγά, στο παλάτι της Αδριανούπολης, προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στη δυναστεία. Οι στρατιές του Σουλεϊμάν και του Ιμπραήμ Πασά συναντιούνται στην Ουγγαρία. Έχουν έναν στόχο: να προχωρήσουν προς το Μπούντιν και να καταστρέψουν τον Λάϊο!

Επεισόδια 51-52
Ο Σουλεϊμάν ρωτάει τον Ιμπραήμ Πασά για τον διάλογο που είχαν με την Χουρρέμ. Την ίδια στιγμή στο δάσος, εμφανίζονται οι ιππότες δολοφόνοι του Λάϊου. Ένας από αυτούς στοχεύει τον Σουλεϊμάν και τον πυροβολεί. Η Χατιτζέ μαθαίνει πως είναι έγκυος, αλλά επειδή φοβάται μη χάσει ξανά το παιδί της, δεν ενημερώνει τον Ιμπραήμ Πασά. Ενώ η Χατιτζέ προσεύχεται για να επιστρέψει ο Ιμπραήμ Πασά σώος, η Χουρρέμ επιθυμεί τον θάνατό του. Ο Γκιούλ Αγά έχει εγκατασταθεί στο χαρέμι και έχει ήδη αρχίσει να συγκρούεται με τον Σουμπούλ Αγά. Ο Γκιούλ Αγά "πολιορκεί" τη Νιγκιάρ Κάλφα, όμως εκείνη το μόνο πράγμα που έχει στο μυαλό της είναι να βρει έναν τρόπο για να την συγχωρέσει η Χουρρέμ. Η Χουρρέμ ζητά από τον Γκιούλ Αγά να της βρει μια καινούργια παλλακίδα. Στο στρατόπεδο κοντά στο Βελιγράδι, ενώνονται οι δυνάμεις του Σουλεϊμάν, του Ιμπραήμ Πασά και του Μαλκότσογλου Μπαλί Μπέη. Ο ιππότης που πήραν αιχμάλωτο, θα κριθεί στο στρατόπεδο και εκεί θα ομολογήσει πως ο Λάϊος είναι στην Τόλνα, που βρίσκεται κοντά στην πεδιάδα του Μόχατς. Η Χουρρέμ προτείνει στη Χατιτζέ να πάει σε μάντη, τότε ο Γκιούλ Αγά, τους αναφέρει τον Γιακούπ Εφέντη, τον παλιό μάντη με τις σκοτεινές δυνάμεις που έδιωξαν από το παλάτι. Η Χατιτζέ Σουλτάν του ζητά να της τον φέρει κρυφά στο παλάτι, όπως και γίνεται. Ο Γκιούλ Αγά φέρνει τον Γιακούπ Εφέντη. Εκείνος λέει στη Χατιτζέ Σουλτάν πως θα αποκτήσει ένα γιο. Έχει όμως νιώσει πως η Χουρρέμ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα θα το ξεφορτωθεί μόνο με αίμα. Την ίδια στιγμή, οι στρατιές του Σουλτάνος Σουλεϊμάν και του Λάϊου παίρνουν θέση στην πεδιάδα του Μόχατς…

Επεισόδια 53-54
Ο Σουλεϊμάν κερδίζει μια θρυλική μάχη στην πεδιάδα του Μόχατς και ανεβαίνει στον θρόνο του Λάϊου τον οποίο "έθαψε" στην Ιστορία. Η Ουγγαρία πλέον είναι κάτω από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η είδηση της νίκης φτάνει στο παλάτι του Τόπκαπι. Η αναφορά στις υπηρεσίες του Ιμπραήμ Πασά σε αυτή τη νίκη κάνουν τη Χουρρέμ να τον μισήσει περισσότερο και αποφασίζει να ζητήσει από τον Γκιούλ Αγά να της φέρει ξανά τον μάντη Γιακούπ Εφέντη. Η Χουρρέμ αυτή τη φορά θα μιλήσει μόνη της μαζί του. Ο Ιμπραήμ Πασά θαυμάζει τα αγάλματα στον κήπο του παλατιού στο Μπούντιν. Τότε ο Σουλεϊμάν του τα προσφέρει ως δώρο λόγω της εξαιρετικής επιτυχίας που έδειξε στο πεδίο της μάχης. Το πλοίο της πριγκίπισσας της Καστίλλης δέχεται επίθεση από πειρατές. Οι πειρατές παίρνουν αιχμάλωτους την Πριγκίπισσα και τη βοηθό της και τις φέρνουν στην Πόλη. Η Πριγκίπισσα η οποία είναι αρραβωνιασμένη με τον Πρίγκιπα Φρειδερίκο από τη δυναστεία των Αψβούργων, είναι μια πολύτιμη αιχμάλωτος. Οι πειρατές θέλουν να την πουλήσουν στο παλάτι του Τόπκαπι. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν και ο Ιμπραήμ Πασά επιστρέφουν στην Πόλη θριαμβευτές. Η Νιγκιάρ προειδοποιεί τον Ιμπραήμ Πασά για την εκδίκηση που θέλει να πάρει η Χουρρέμ...

Επεισόδια 55-56
Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν αποφασίζει να κρατήσει αιχμάλωτη την Πριγκίπισσα Ισαβέλλα, που είναι αρραβωνιασμένη με τον Πρίγκιπα Φρειδερίκο της δυναστείας των Αψβούργων. Η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα όμως δεν θα δεχτεί να γίνει σκλάβα του Σουλεϊμάν και είναι σίγουρη πως ο αρραβωνιαστικός της, θα κάνει τον Σουλεϊμάν να το πληρώσει. Ο Γιακούπ Εφέντη φτιάχνει το δηλητήριο που του ζήτησε η Χουρρέμ. Για να αλείψει το δηλητήριο που θα σκοτώσει τον Ιμπραήμ Πασά, η Χουρρέμ πρέπει να βρει κάτι που ανήκει αποκλειστικά στον Πασά και δεν το αποχωρίζεται ποτέ. Ο Μπαλί Μπέη έχει φέρει τη λεία που του εμπιστεύτηκε ο Σουλτάν Σουλεϊμάν από το Μπούντιν. Ανάμεσα στα πράγματα βρίσκονται και τα αγάλματα που χάρισε ο Σουλεϊμάν στον Ιμπραήμ Πασά. Ενώ ο Ιμπραήμ Πασά τοποθετεί τα αγάλματα στον κήπο του παλατιού του,η Χατιτζέ φοβάται πως θα τους φέρουν γρουσουζιά. Ο Σουλεϊμάν κάνει αύξηση στην πίστωση της Μαχιντεβράν, για να μπορέσει να κάνει δωρεές. Ο Μπαλί Μπέη, σώζει μια κοπέλα στην αγορά από τα χέρια ενός αγνώστου που την ενοχλεί. Η κοπέλα όμως αντί να τον ευχαριστήσει, τον αποπαίρνει και ο Μπαλί Μπέη ενθουσιάζεται μαζί της.

Επεισόδια 57-58
Το μωρό της Χατιτζέ βρίσκεται μπροστά στη Χουρρέμ χωρίς να ανασαίνει, σαν να είναι νεκρό. Θα καταφέρουν να το σώσουν; Η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα στην προσπάθειάς της να το σκάσει, χτυπάει και πέφτει στο έδαφος. Ο Σουλτάν βλέποντάς την, την παίρνει αγκαλιά πάνω στο άλογό του. Απ' την άλλη πλευρά το γράμμα του Γκρίττι έχει φτάσει στα χέρια του Πρίγκιπα Φρειδερίκου. Όταν εκείνος μαθαίνει τι της έχει συμβεί, αποφασίζει να τη σώσει! Ο Σουμπούλ Αγά πηγαινοέρχεται συχνά στο εξοχικό για να υπηρετήσει την Πριγκίπισσα. Ο Γκιούλ Αγά που δεν γνωρίζει όσα έχουν συμβεί σχετικά με την Πριγκίπισσα, αρχίζει και προβληματίζεται με τις συχνές απουσίες του Σουμπούλ Αγά από το χαρέμι. Έτσι, λέει στη Χουρρέμ πως ο Σουμπούλ Αγά κάτι σκαρώνει. Ο Μπαλί Μπέη όταν πηγαίνει στην ταβέρνα με τον Ματρακτσί, μαθαίνει πως ο Γκρίττι την έχει κλείσει. Ο Γκρίττι και ο Μπαλί Μπέη που συναντιούνται για πρώτη φορά, τσακώνονται. Ο Ιμπραήμ Πασά ενημερώνεται για το συμβάν. Η Χουρρέμ μαθαίνει για την αύξηση στην πίστωση της Μαχιντεβράν...

Επεισόδια 59-60
Η Χουρρέμ μαθαίνει πως η γυναίκα που μένει στο εξοχικό είναι φιλοξενούμενη του Σουλτάνου Σουλεϊμάν και φοβάται πως έχει σχέση μαζί του. Ο Πρίγκιπας Φρειδερίκος προσπαθεί να μπει κρυφά στο εξοχικό για να σώσει την Πριγκίπισσα Ισαβέλλα. Οι φρουροί όμως τον συλλαμβάνουν. Η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα βλέπει τη σύλληψη του αρραβωνιαστικού της και φοβάται πως ο Σουλεϊμάν θα τον σκοτώσει. Ο γιος της Χατιτζέ, ο Μεχμέτ, ξαφνικά αρρωσταίνει. Η Χουρρέμ θα καταλάβει πως το μωρό έχει επηρεαστεί από το δηλητήριο που βρίσκεται στο τετράδιο του Ιμπραήμ Πασά. Από την άλλη, η Χατιτζέ για να εκδικηθεί τη Χουρρέμ που θέλει να επισκιάσει τον γάμο της, της λέει η ίδια πως η γυναίκα στο εξοχικό είναι φιλοξενούμενη του Σουλτάνου. Η Χουρρέμ κάνει τα πάντα για να μάθει ποια είναι αυτή και τι σημαίνει για τον Σουλεϊμάν. Ο Ιμπραήμ Πασά ανακρίνει τον Πρίγκιπα Φρειδερίκο. Υποψιάζεται πως έχει μάθει για το εξοχικό που μένει η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα από τον Γκρίττι. Ζητά από τον Μπαλί Μπέη να του φέρει τον Γκρίττι στο μπουντρούμι που κρατούν τον Πρίγκιπα Φρειδερίκο. Γίνεται πραγματικότητα ο μεγαλύτερος εφιάλτης της Χουρρέμ; Τι θα κάνει τώρα μπροστά στην απειλή που έρχεται;

Επεισόδια 61-62
Η Χουρρέμ βλέπει τον Σουλεϊμάν και την Πριγκίπισσα Ισαβέλλα να μπαίνουν μαζί στο εξοχικό. Τον περιμένει να βγει, αλλά στο τέλος αποφασίζει να πάει εκείνη μέσα. Η Χουρρέμ επιστρέφοντας από το εξοχικό, συναντά την Μαχιντεβράν στον Χας Μπαχτσέ. Η Μαχιντεβράν που βλέπει την Χουρρέμ να κλαίει, καταλαβαίνει πως έχει πάει στο εξοχικό και έχει δει την Πριγκίπισσα. Η Μαχιντεβράν θα εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και θα προσπαθήσει να τη βλάψει. Η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα έχει καταλάβει πως ο Σουλτάν Σουλεϊμάν δεν πρόκειται να την αφήσει ελεύθερη, αλλά κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να γλιτώσει. Έτσι, βάζει φωτιά στο εξοχικό. Ο Σουλεϊμάν ενημερώνεται τα μεσάνυχτα για την πυρκαγιά. Η Χουρρέμ θα απογοητευτεί περισσότερο που θα την αφήσει στο κρεβάτι μόνη και θα πάει στο εξοχικό. Θα γλιτώσει από την πυρκαγιά η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα; Τι περιμένει από εδώ και πέρα τη Χουρρέμ, που είναι σίγουρη πως ο Σουλεϊμάν έχει σχέση με την Πριγκίπισσα;

Επεισόδια 63-64
Η Νιγκιάρ είδε τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν μαζί με την Πριγκίπισσα Ισαβέλλα. Θα ενημερώσει όμως τη Χουρρέμ; Η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα προσπάθησε να χαστουκίσει τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν και τώρα θα πληρώσει το τίμημα του θράσους της. Ο Τζόσουα για να κρατήσει σε απόσταση την Αρμίν από τον Μπαλί Μπέη, θέλει να την πάει κάπου μακριά από την Πόλη. Ο Μπαλί Μπέη όμως, για να τον εμποδίσει κλέβει την Αρμίν. Ο Τζόσουα θα αναφέρει τον Μπαλί Μπέη που έκλεψε την κόρη του στον Ιμπραήμ Πασά. Η Χουρρέμ αντιλαμβάνεται πως ο Σουλεϊμάν απομακρύνεται από αυτήν όλο και περισσότερο. Τώρα η Χουρρέμ θέλει όσο ποτέ να ξεφορτωθεί την Πριγκίπισσα, έτσι πηγαίνει στο παλάτι του Ιμπραήμ Πασά για να της μιλήσει. Θα τα καταφέρει τελικά;

Επεισόδια 65-66
Η Χουρρέμ καταρρέει μόλις βλέπει το κολιέ που είναι φτιαγμένο από τον Σουλεϊμάν στο λαιμό της Πριγκίπισσας Ισαβέλλα. Τι θα σκεφτεί τώρα για να πάρει πίσω το κολιέ; Η Νιγκιάρ κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να γίνει καλά ο Ιμπραήμ Πασά, που είναι άρρωστος στο κρεβάτι. Η Χατιτζέ είναι ενοχλημένη από το έντονο ενδιαφέρον της Νιγκιάρ για αυτόν. Ο Ιμπραήμ Πασά μαθαίνει πως ο Μπαλί Μπέη δεν έχει παραδώσει την Αρμίν στον πατέρα της και νευριάζει πολύ μαζί του. Έτσι ενημερώνει τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν για το θέμα. Τι απόφαση θα πάρει τώρα ο Σουλεϊμάν; Θα τελειώσει ο έρωτας μεταξύ του Μπαλί Μπέη και της Αρμίν; Η Μαχιντεβράν μαθαίνει πως η Χουρρέμ έχει πάει να δει την Πριγκίπισσα Ισαβέλλα. Όταν θα πάει στο διαμέρισμα της Βαλιντέ για να προλάβει το νέο, εκείνη τη στιγμή, στο διαμέρισμα της Βαλιντέ θα βρίσκεται και ο Σουλεϊμάν. Η Βαλιντέ θα θελήσει να δει από κοντά την Πριγκίπισσα Ισαβέλλα που δείχνει τόσο ενδιαφέρον ο Σουλτάνος. Με τη διαταγή της Βαλιντέ οργανώνεται ένα γλέντι στο χαρέμι, προσκεκλημένη είναι και η Πριγκίπισσα. Με αυτό τον τρόπο θα θυμίσει στη Χουρρέμ πως δεν είναι αναντικατάστατη. Η Χουρρέμ δεν γνωρίζει πως ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι και η Πριγκίπισσα. Τι θα γίνει όταν την αντικρίσει στο παλάτι του Τοπκαπί; Ποια θα είναι η απάντηση της Χουρρέμ στην Βαλιντέ Σουλτάν;

Επεισόδια 67-68
Θα έχει αποτέλεσμα το σχέδιο της Χουρρέμ; Θα πεθάνει η Πριγκίπισσα; Θα αποκαλυφθεί το παιχνίδι της; Η Χουρρέμ είναι δίπλα στον ετοιμοθάνατο Ιμπραήμ Πασά, όταν μπαίνει μέσα ο γιατρός του Σουλεϊμάν, ο Γιασέφ. Ο Γιασέφ αποκαλύπτει πως ο Ιμπραήμ Πασά έχει δηλητηριαστεί. Η Βαλιντέ παραχωρεί το διαμέρισμα της Χουρρέμ στον Μουσταφά. Η Χουρρέμ απληροφόρητη για το θέμα, θα βρει τη Μαχιντεβράν και τον Μουσταφά στη βεράντα του διαμερίσματός της. Η απότομη ασθένεια του Ιμπραήμ Πασά έχει εξαντλήσει τη Χατιτζέ. Ύστερα από αυτή την ξάγρυπνη νύχτα, η Χατιτζέ θα ξυπνήσει το πιο θλιβερό πρωινό της ζωής της. Ο Ιμπραήμ Πασά που δηλητηριάστηκε από αυτήν, της φανερώνει τα στοιχεία που αποδεικνύουν όλα όσα έζησαν αυτή με τον Λεό. Θα αποκαλύψει ο Ιμπραήμ Πασά το μεγάλο μυστικό της Χουρρέμ;

Επεισόδια 69-70
Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν ζητά από τη Χουρρέμ να του μεταφράσει το ημερολόγιο του Λεό. Τώρα η Χουρρέμ έχει στριμωχτεί για τα καλά. Θα μάθει ο Σουλεϊμάν το μεγάλο μυστικό της σχετικά με τον Λεό; Το νέο σχετικά με την απόπειρα αυτοκτονίας της Χατιτζέ Σουλτάν φτάνει στο παλάτι. Η δυναστεία πηγαίνει αμέσως στο παλάτι της Χατιτζέ. Η Νιγκιάρ νιώθει τύψεις που την άφησε μόνη της. Τώρα θα δυσκολευτεί να δώσει εξηγήσεις στον Ιμπραήμ Πασά και στη Βαλιντέ. Η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα, χωρίς να ξέρει για το συμβάν, επισκέπτεται τη Χατιτζέ για να της ευχηθεί συλλυπητήρια για τον χαμό του γιου της. Η Χουρρέμ δεν αντέχει άλλο το να βρίσκεται η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα τόσο κοντά στον Σουλεϊμάν. Έτσι για να την ξεφορτωθεί, της ανακοινώνει πως θα τη βοηθήσει για να το σκάσει. Τι θα της απαντήσει όμως η Πριγκίπισσα; Ο Μπαλί Μπέη μαθαίνει πως η Αρμίν έχει επιστρέψει στην Πόλη και τρέχει αμέσως κοντά της. Όταν όμως τη βρει βαριά άρρωστη, ο πατέρας της Αρμίν θα πιστέψει πως από τον καημό της βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση…

Επεισόδια 71-72
Η Πριγκίπισσα Ισαβέλλα στην προσπάθειά της να φύγει από το παλάτι εμποδίζεται από τον Ιμπραήμ Πασά. Ο Γκιούλ Αγά, σίγουρος πως η Πριγκίπισσα έχει ανέβει στο πλοίο, ανακοινώνει τα ευχάριστα νέα στη Χουρρέμ. Τι θα κάνει όμως η Χουρρέμ μόλις μάθει την αλήθεια; Ο Μπαλί Μπέη σίγουρος πως θα γιατρευτεί η Αρμίν, πριν φύγει της κάνει μια μεγάλη έκπληξη. Χουρρέμ πιστεύοντας πως ξεφορτώθηκε την Πριγκίπισσα, διοργανώνει ένα γλέντι στην αυλή. Η Βαλιντέ Σουλτάν που επιστρέφει νωρίς, ύστερα από την επιμονή της Χατιτζέ, Σουλτάν, γίνεται έξαλλη βλέποντας τι συμβαίνει! Ο Ιμπραήμ Πασά ζητά από τον Σουμπούλ Αγά να διώξει τη Νιγκιάρ από το παλάτι. Θα καταφέρει τελικά να την εξορίσει;

Επεισόδια 73-74
Η Χουρρέμ έχει σοκαριστεί από την υποδοχή της Πριγκίπισσας Ισαβέλλα στο χαρέμι και δεν πιστεύει πως ο λόγος της παρουσίας της εκεί είναι πολιτικός. Έτσι, αρχίζει να κάνει σχέδια για το πώς θα την ξεφορτωθεί. Ο Μπαλί Μπέη, μαθαίνει από τον αδερφό του πως η Σαλιχά, την οποία ξέρει από παιδί, τον περιμένει ακόμα και τον αγαπάει. Θα ανταποκριθεί όμως στον έρωτά της; Η Βαλιντέ Σουλτάν, για να εξασφαλίσει την τάξη στο χαρέμι, αλλά και για να δώσει ένα μάθημα στη Χουρρέμ, αρχίζει να προστατεύει την Πριγκίπισσα Ισαβέλλα. Ο Ιμπραήμ, που είναι σίγουρος πως η Χουρρέμ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί την Πριγκίπισσα, σκέφτεται ένα τρομερό σχέδιο κατά της Χουρρέμ. Για να το πετύχει δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί τη Νιγκιάρ Κάλφα. Ποιος τελικά θα βγει νικητής από τον πόλεμο μεταξύ της Χουρρέμ και του Ιμπραήμ;

Επεισόδια 75-76
Η Χουρρέμ βρίσκεται στο τελικό στάδιο του σχεδίου της για να διώξει την Ισαβέλλα από το παλάτι, όταν ο Σουλεϊμάν μαθαίνει για την απουσία της Πριγκίπισσας και δίνει εντολή να βρεθεί αμέσως. Η Χουρρέμ παρά τα εμπόδια, θα καταφέρει τώρα να ξεφορτωθεί την Ισαβέλλα; Η Μαχιντεβράν, είναι σίγουρη πως πίσω από την εξαφάνιση της Πριγκίπισσας Ισαβέλλα βρίσκεται η Χουρρέμ και βασιζόμενη στις πληροφορίες που της δίνει η Γκιουλσάχ, προσπαθεί ν' ανακαλύψει το τρομερό σχέδιό της. Η Βαλιντέ, μαθαίνει τον σκοπό της Χουρρέμ σχετικά με την ίδια και τη δυναστεία και τώρα η απληστία της Χουρρέμ είναι πλέον υπόθεση της Βαλιντέ Σουλτάν. Ο Σουλεϊμάν είναι αγανακτισμένος με την έλλειψη της τάξης στο παλάτι του. Όλοι κατηγορούν τη Χουρρέμ στην υπόθεση της Πριγκίπισσας και όλοι αναρωτιούνται για το πώς θα την τιμωρήσει. Θα σβήσει ο έρωτας του Σουλεϊμάν για τη Χουρρέμ;

Επεισόδια 77-78
Η Χουρρέμ θεωρεί υπεύθυνη τη Βαλιντέ για τον θάνατο του αλόγου της, όμως η Βαλιντέ αρνείται τις κατηγορίες. Πόσο ακόμα θα κλυδωνιστούν οι ισορροπίες στο χαρέμι; Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ετοιμάζεται για εκστρατεία στην καρδιά της Ευρώπης. Ο Ιμπραήμ, τιμάται από τον Σουλεϊμάν με το αξίωμα του Διοικητή. Ο Ιμπραήμ όμως ξέρει καλά πως αυτό το αξίωμα τον φέρνει πιο κοντά στον θάνατο. Ενώ ο Σουλεϊμάν, έχει στο μυαλό του άλλα σχέδια σχετικά με τον Ιμπραήμ. Ο Μπαλί Μπέη, κάνει μια έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του αλόγου της Χουρρέμ. Όσο προχωράει η ανάκριση, θα φτάσει σ' ένα συμπέρασμα που θα τον ξαφνιάσει! Η Χουρρέμ, αποκτά ξανά στην υπηρεσία της τις παλλακίδες που με εντολή της Βαλιντέ, της είχαν πάρει. Η Βαλιντέ Σουλτάν, θα απαντήσει σ' αυτή την κίνηση με έναν φρικτό τρόπο!

Επεισόδια 79-80
Η Βαλιντέ βρίσκει το τετράδιο του Λεό και ανακρίνει τη Χουρρέμ. Εκείνη προσπαθεί να εξηγήσει πως είναι αθώα, όμως η Βαλιντέ της δίνει δυο επιλογές σχετικά με το μέλλον της και την αναγκάζει να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Η Βαλιντέ Σουλτάν τσακώνεται τελικά με τη Χουρρέμ και παθαίνει μια δυνατή κρίση και κανείς δεν ξέρει αν θα επανέλθει. Η Χατιτζέ και η Μαχιντεβράν, θεωρούν τη Χουρρέμ υπεύθυνη για την αρρώστια της Βαλιντέ. Η Χουρρέμ κινδυνεύει, θα καταφέρει άραγε να εμποδίσει να βγει το τετράδιό της στη φόρα; Ο στρατός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, παρά τις δύσκολες συνθήκες, περικυκλώνει τη Βιέννη. Η καρδιά της Ευρώπης, είναι πλέον στα χέρια του. Όμως, όσο παρατείνεται η εκστρατεία, οι συνθήκες μέρα με τη μέρα δυσκολεύουν. Πόσο θα αντέξει ο Σουλεϊμάν να κρατά τη Βιέννη περικυκλωμένη; Ο Ιμπραήμ είναι δυσαρεστημένος που βλέπει τη Νιγκιάρ στο παλάτι του, αλλά και εκείνη έχει αντιληφθεί το πρόβλημα που δημιουργεί. Η λύση της Νιγκιάρ, την οδηγεί σ' ένα φρικτό τέλος. Η Χουρρέμ, ως σκλάβα, νιώθει μειονεκτικά που στερείται τα δικαιώματά της. Το να λυθεί το πρόβλημά της πια, είναι μόνο στο χέρι του Σουλτάνου Σουλεϊμάν.

Επεισόδια 81-82
Ο Σουλεϊμάν, είναι θυμωμένος με τη Χουρρέμ που του έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα. Πιστεύει πως του έχει παίξει ένα ύπουλο παιχνίδι και αποφασίζει πως ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να πληρώσει το θράσος της. Ποιον τρόπο θα επιλέξει για να τν τιμωρήσει; Η Νιγκιάρ είναι στα πρόθυρα αυτοκτονίας. Την τελευταία στιγμή όμως, κάποιος που δεν περιμένει, τη γλιτώνει από τον θάνατο. Μια δύσκολη απόφαση περιμένει τη Χατιτζέ. Θα διαβάσει τελικά το γράμμα του Ιμπραήμ; Από τη μια πιστεύει στον άντρα της, αλλά από την άλλη η υποψία τη βασανίζει. Η Χουρρέμ, δεν μπορεί να πιστέψει την απόφαση που έχει πάρει γι' αυτήν ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν. Πηγαίνει να τον βρει και να τον μεταπείσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, αναγκάζεται να υπακούσει στην απόφασή του. Μια καινούργια ζωή για τη Χουρρέμ έξω από το χαρέμι, αρχίζει. Θα σμίξει άραγε η Χουρρέμ ξανά με τον Σουλεϊμάν και τα παιδιά της; Η Βαλιντέ, πιστεύει πως έφτασε η στιγμή να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Επειδή ξέρει πως αν η Χουρρέμ αποκτήσει αυτό που θέλει, θα είναι καταστροφικό για όλους. Έτσι, καταστρώνει ένα μεγάλο σχέδιο γα να την ξεφορτωθεί και για να το πετύχει, ζητάει τη βοήθεια του Ιμπραήμ. Οι δυο τους προετοιμάζουν τη μεγάλη παγίδα προς τη Χουρρέμ.

Επεισόδια 83-84
Ο κόσμος στο παλάτι, πρέπει να σταθεί όρθιος μπροστά σ' αυτό που τους βρήκε και να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Η Χουρρέμ γλιτώνει τη ζωή της με δυσκολία από την επίθεση που δέχεται. Για να ξεφύγει από αυτούς που της επιτέθηκαν, τρέχει στο δάσος. Ένας όμως από τους δολοφόνους εξακολουθεί να την ακολουθεί και είναι θέμα χρόνου να τη φτάσει. Ο Μαλκότσογλου ξεφορτώνεται τους δολοφόνους, όμως η Χουρρέμ έχει απομακρυνθεί πολύ. Φτάνουν στο παλάτι τα νέα της επίθεσης της Χουρρέμ και ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν, τρέχει αμέσως στο δάσος για να τη βρει. Θα τα καταφέρει όμως; Αυτοί που επιτέθηκαν στη Χουρρέμ, συλλαμβάνονται. Ο Ιμπραήμ τώρα ανησυχεί πως θα αποκαλυφθεί η ανάμειξη του στην υπόθεση. Συμμετέχει και ο ίδιος στην ανάκριση των δολοφόνων. Θα μαθευτεί η αλήθεια; Η Βαλιντέ είναι ανήσυχη. Ύστερα από αυτό που έπαθε η Χουρρέμ, φοβάται πως ο Σουλεϊμάν θα αλλάξει στάση. Ο Σουλεϊμάν είναι στα πρόθυρα μιας απόφασης που θα ταρακουνήσει όλο το παλάτι. Από εδώ και πέρα, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στο χαρέμι.

Επεισόδια 85-86
Η ανακοίνωση του γάμου του Σουλτάνου Σουλεϊμάν και της Χουρρέμ φέρνουν στο παλάτι τα πάνω, κάτω. Την ίδια στιγμή ο Ιμπραήμ Πασά είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο. Η είδηση του γάμου του Σουλτάνου Σουλεϊμάν και της Χουρρέμ πέφτει σαν βόμβα στο παλάτι. Η Βαλιντέ και η Μαχιντεβράν δεν σκοπεύουν να δείξουν κατανόηση. Η στάση των υπόλοιπων μελών του χαρεμιού απέναντι στην Χουρρέμ, αλλάζει… για το χαρέμι ξεκινά μια νέα περίοδος. Ο Ιμπραήμ Πασά δέχεται μια ξαφνική επίθεση. Μετά από αυτό το συμβάν και τη στιγμή που πιστεύουν πως έχουν φτιάξει όλα, ο Ιμπραήμ αρρωσταίνει με έναν απροσδόκητο τρόπο… Η αντίδραση του Σουλεϊμάν για την επίθεση που δέχτηκε ο Βεζίρης του, θα είναι σκληρή. Διατάζει αμέσως τον Μπαλί Μπέη να βρεθεί ο δράστης, όποιος και αν είναι! Η κατάσταση του Ιμπραήμ, χειροτερεύει. Οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν θεραπεία για την ασθένειά του. Οι ελπίδες λιγοστεύουν, όταν μια ιδέα που προτείνεται την τελευταία στιγμή, αναπτερώνει λίγο το ηθικό τους. Στο παλάτι έρχεται μπόρα. Η Βαλιντέ είναι δυστυχισμένη με την απόφαση του γιου της να παντρευτεί τη Χουρρέμ. Δεν το βάζει κάτω όμως. Ένα σχέδιο που σκέφτεται είναι η τελευταία της ελπίδα για να αλλάξουν τα πράγματα. Θα συνεχίσει ο έρωτας της Χουρρέμ με τον Σουλεϊμάν ή θα καταφέρει η Βαλιντέ το σχέδιό της;

Επεισόδια 87-88
Η Βαλιντέ είναι αποφασισμένη να αναγκάσει τη Χουρρέμ να μιλήσει μπροστά στον Σουλεϊμάν. Εκείνη αρχικά σαστίζει και δυσκολεύεται να καταλάβει τι συμβαίνει. Θα πέσει η Χουρρέμ στην παγίδα της Βαλιντέ; Πώς θα αντιδράσει ο Σουλεϊμάν ύστερα από όλα όσα θα ακούσει; Ο Ιμπραήμ Πασά εξακολουθεί να παλεύει με τον θάνατο στην ιαματική σπηλιά. Τι θα κάνει ο Σουμπούλ όταν δει τη Νιγκιάρ να φιλιέται με τον Ιμπραήμ Πασά; Το νέο θα κυκλοφορήσει γρήγορα στο χαρέμι και θα τους ξαφνιάσει όλους. Η αρρώστια του Ιμπραήμ στεναχωρεί πολύ τη Χατιτζέ. Μέσα στην πίκρα, σχεδόν αρνείται τη ζωή της. Η Βαλιντέ και η Μαχιντεβράν κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν ζωντανή. Μέσα στην απελπισία τους, έρχεται βοήθεια από ένα απροσδόκητο πρόσωπο. Ο Σουλεϊμάν είναι δυστυχισμένος λόγω της αρρώστιας του Ιμπραήμ Πασά. Τελικά αποφασίζει να πάρει τη Χατιτζέ και να πάει στον Ιμπραήμ. Αλλά την ώρα που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν, μπαίνει στο παλάτι η άμαξα του Ιμπραήμ. Ο Σουλεϊμάν και η Χατιτζέ, περιμένουν με αγωνία να μάθουν τα νέα. Έφτασε η ώρα για τον γάμο του Ματρακτσί και της Νιγκιάρ Κάλφα. Η Χουρρέμ κάνει μια ιδιαίτερη ετοιμασία. Η άφιξη της Χουρρέμ για το γλέντι είναι αρκετή για να εκνευρίσει τη Βαλιντέ και τη Μαχιντεβράν. Από την άλλη, η Νιγκιάρ Κάλφα είναι δυστυχισμένη εξαιτίας της αποχώρησής της από το χαρέμι. Τώρα όμωε κάνει το πρώτο της βήμα στην καινούργια της ζωή με μια απροσδόκητη έκπληξη…

Επεισόδια 89-90
Οι ισορροπίες στο παλάτι αλλάζουν. Η Μαχιντεβράν θέλει να σπάσει τη σιωπή της και αποφασίζει να μιλήσει στον Σουλεϊμάν. Τώρα πρέπει να αποφασίσει και η θέση του είναι πολύ δύσκολη. Ο Ιμπραήμ πρέπει να υποστεί τις συνέπειες κάποιων πράξεών του. Ο Ιμπραήμ και η Νιγκιάρ, τελικά παραδίνονται στο πάθος τους. Αλλά αυτός ο απαγορευμένος έρωτας, δεν αργεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ιμπραήμ. Ο Μπεχράμ έχει στα χέρια του την ευκαιρία που περίμενε εδώ και καιρό. Ενώ η γέννα της Χατιτζέ Σουλτάν θα φέρει διπλή χαρά… Μετά τη γέννα όλη τη δυναστεία έρχεται κοντά. Μόνο που αυτή χαρά δεν θα κρατήσει για πολύ. Η Μαχιντεβράν θα βγάλει όλο το μίσος που έχει απέναντι στη Χουρρέμ. Ακόμα και οι προσπάθειες του Ιμπραήμ Πασά, δεν είναι αρκετές για να την ηρεμήσουν. Η Μαχιντεβράν είναι ικανή για τα πάντα. Παρουσιάζεται στον Σουλεϊμάν πάσα θυσία και του ζητάει να την ελευθερώσει όπως έκανε με τη Χουρρέμ. Διαφορετικά θα πάρει τον Μουσταφά και θα φύγει. Ποια θα είναι η απάντηση του Σουλεϊμάν σε όλα αυτά; Πώς θα αντιδράσει η Μαχιντεβράν απέναντι στην σκληρή απάντηση που θα πάρει; Ο Ηγεμόνας Μουσταφά που θα δει στεναχωρημένη τη Μαχιντεβράν, θα παρέμβει στην κατάσταση και θα μιλήσει με τον πατέρα του, αποδεικνύοντας στον πατέρα του πως δεν είναι πια παιδί. Ο Ιμπραήμ Πασά, μαθαίνει αναπάντεχα ποιος προσπάθησε να τον σκοτώσει. Θέλει αμέσως να ασχοληθεί με την υπόθεση. Όμως ο εχθρός τον απειλεί με στοιχεία που δεν μπορούσε να φανταστεί…

Επεισόδια 91-92
Η Βαλιντέ παίρνει τα ηνία στα χέρια της. Η Χουρρέμ προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό της, ενώ ο Σουλεϊμάν κάνει προετοιμασίες για την εκστρατεία. Κατά τα διάρκεια αυτών των γεγονότων, η Μαχιντεβράν και ο Ηγεμόνας Μουσταφά, επιστρέφουν στο παλάτι. Ξεκινά μια καινούργια περίοδος για το Τοπκαπί. Ο Μπεχράμ Πασά ζητάει από τον Σουλεϊμάν να αναλάβει τα παλιά του καθήκοντα. Ο Ιμπραήμ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα των στοιχείων που έχει ο Μπεχράμ Πασά. Υποκύπτει στις θελήσεις του, χωρίς να έχει άλλη επιλογή. Ο Σουλεϊμάν υποψιάζεται Ιμπραήμ τον λόγω της συμπεριφοράς του και του ζητάει να βρει μια λύση το συντομότερο. Ο Ιμπραήμ αντιμετωπίζει τον Μπεχράμ Πασά χωρίς δισταγμούς… Ενώ η ένταση στο χαρέμι συνεχώς αυξάνεται, η διαμάχη μεταξύ της Βαλιντέ και της Χουρρέμ επηρεάζει και τις παλλακίδες. Οι αντιδράσεις απέναντι στη Χουρρέμ πολλαπλασιάζονται και τότε εκείνη για να διασώσει την αξιοπρέπειά της, δρα άμεσα. Ο Σουλεϊμάν ενοχλείται από τις προκλήσεις του μεγαλύτερου εχθρού του στην Ευρώπη, του Σάρλκεν, στα Οθωμανικά εδάφη. Αποφασίζει πως ο Σάρλκεν πρέπει να πάρει το μάθημά του. Αρχίζουν οι προετοιμασίες για μια νέα εκστρατεία. Ο Ηγεμόνας Μουσταφά που είχε φύγει για την Αδριανούπολη σε παιδική ηλικία, επιστρέφει στο χαρέμι ως ένας όμορφος και δυνατός άντρας. Όλοι τον υποδέχονται με μεγάλη χαρά. Η Μαχιντεβράν, χωρίς να χάνει χρόνο, αρχίζει αμέσως τις προετοιμασίες για το χαρέμι που θα φτιάξει για τον ηγεμόνα της. Ενώ από την άλλη, ο Ηγεμόνας Μουσταφά, κάνει το πρώτο του βήμα στην εστία των Γενίτσαρων.

Επεισόδια 93-94
Ο Οθωμανικός στρατός διψά για τη νίκη. Ο Σουλεϊμάν διοικεί τον στρατό του με ψύχραιμο τρόπο. Όλα λειτουργούν έτσι όπως θέλει, αλλά πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Ο Ηγεμόνας Μουσταφά, συμμετέχει πρώτη φορά σε εκστρατεία. Η Χουρρέμ είναι μόνη στο παλάτι. Η Βαλιντέ δεν χάνει χρόνο και βάζει το σχέδιό της σε εφαρμογή. Το γεγονός ότι ο Σουλεϊμάν θα φύγει σε εκστρατεία, κάνει την Χουρρέμ να βλέπει τρομερούς εφιάλτες. Άδικα εκείνος προσπαθεί να την καθησυχάσει. Τελικά με την αναχώρησή του Εξοχότατου, αποδεικνύεται πως η Χουρρέμ δεν φοβόταν άδικα. Η Βαλιντέ είναι αποφασισμένη να την ξεφορτωθεί. Δεν αποφεύγει να εφαρμόσει το ανελέητο σχέδιό της. Στο χαρέμι δεν περνάει μέρα που να μη συμπεριλαμβάνει κάποιο γεγονός. Αθώες παλλακίδες γίνονται θύματα φρικιαστικών γεγονότων. Η ανησυχία στο χαρέμι συνεχώς αυξάνεται. Οι παλλακίδες θεωρούν τη Χουρρέμ υπεύθυνη για τα γεγονότα, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα μίσος που δεν περίμενε. Ο Ηγεμόνας Μουσταφά που συμμετέχει στην πρώτη του εκστρατεία, δεν μπορεί να εμποδίσει τον ενθουσιασμό του. Μόνο που τα πράγματα δεν πηγαίνουν έτσι όπως τα περίμενε, αφού έρχεται αντιμέτωπος με τον θάνατο. Ο Σάρλκεν, παρ' όλο τον μεγάλο στρατό του, διστάζει να αντιμετωπίσει τον Σουλεϊμάν. Ο Σουλτάνος, μέσω των απεσταλμένων του, καλεί τον Σάρλκεν στο πεδίο της μάχης. Ποια θα είναι η απάντηση του Σάρλκεν στον Σουλεϊμάν;

Επεισόδια 95-96
Η Χουρρέμ χάνει όλη την ομορφιά της. Ο Σουλεϊμάν επιστρέφει από την εκστρατεία και τότε έρχονται πάλι τα πάνω κάτω στο χαρέμι. Τίποτα δεν ηρεμεί. Η εξέγερση δημιουργεί στη Χουρρέμ μια βαθιά πληγή, ενώ είναι αποφασισμένη να ζητήσει εξηγήσεις γι' αυτά που έζησε. Παρουσιάζεται στη Βαλιντέ και της λέει πως έχει πει τα πάντα στον Σουλεϊμάν. Η Βαλιντέ όμως είναι σίγουρη πως ο γιος της δεν θα πιστέψει τις κατηγορίες. Η επιστροφή του Σουλεϊμάν στην πατρίδα, αυξάνει περισσότερο τις εντάσεις. Η Βαλιντέ ανησυχεί για την αντίδραση του Σουλεϊμάν. Ενώ η Χουρρέμ, δεν θέλει να βλέπει πια τρομακτικούς εφιάλτες. Αρχίζει τις προετοιμασίες προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό της. Ποιο είναι το κρυφό της σχέδιο; Η Μαχιντεβράν ενοχλείται από την αύξηση της δύναμης της Χουρρέμ στο χαρέμι και τα βάζει μαζί της για ακόμα μια φορά. Ο Ιμπραήμ είναι αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στην ένταση που υπάρχει ανάμεσα στη Χουρρέμ και τη Βαλιντέ. Θα είναι αρκετές όμως οι προσπάθειες που θα κάνει; Ο Ηγεμόνας Μουσταφά είναι στεναχωρημένος λόγω του χαμού της Ελίφ. Η Μαχιντεβράν που θέλει να του φτιάξει τη διάθεση, διοργανώνει ένα γλέντι προς τιμήν του. Ο Μουσταφά, ενθουσιάζεται με μια παλλακίδα… έκπληξη, που βλέπει μπροστά του.

Επεισόδια 97-98
Ο Σουλεϊμάν και ο Ηγεμόνας Μουσταφά έρχονται αντιμέτωποι! Πώς θα αντιδράσει ο Σουλεϊμάν απέναντι στον γιο του; Θα καταφέρει η Νόρα να ξεμυαλίσει τον Μουσταφά; Θα αποκαλυφθεί ο απαγορευμένος έρωτας του Ιμπραήμ με τη Νιγκιάρ; Θα εκφράσουν η Αϊμπιγκέ και ο Μπαλί Μπέη, ο ένας στον άλλον, τα συναισθήματά τους; Ο Ηγεμόνας Μουσταφά παρουσιάζεται στον Σουλεϊμάν και μιλάει με σκληρό τρόπο προκειμένου να προστατέψει τη Μαχιντεβράν. Ο Σουλεϊμάν αντιδρά με έναν απρόσμενο τρόπο απέναντι στον Ηγεμόνα Μουσταφά. Ο Ηγεμόνας Μουσταφά δεν ξέρει τι να κάνει απέναντι στην αντίδραση του πατέρα του. Ο Μουσταφά και η Νόρα, έρχονται κοντά. Ο Σουλεϊμάν που είναι ενοχλημένος από τα απανωτά γεγονότα του χαρεμιού, παίρνει μια νέα απόφαση. Η Νταϊέ αναλαμβάνει τα παλιά της καθήκοντα, ενώ η Βαλιντέ, δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός πως ο γιος της έχει αγνοήσει τις αποφάσεις της. Ο Μπαλί Μπέη υποψιάζεται από τα λόγια που είπε ο Ματρακτσί για τον Ιμπραήμ Πασά. Μεταφέρει τα λεγόμενα στον Ιμπραήμ. Ο Ιμπραήμ προειδοποιεί τον Ματρακτσί για να είναι προσεκτικός με το θέμα της Νιγκιάρ. Μόνο που στις γειτονιές της πόλης έχουν ήδη αρχίσει τα κουτσομπολιά σχετικά με τη Νιγκιάρ και τον Ματρακτσί. Η Αϊμπιγκέ θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της, αλλά η Βαλιντέ Σουλτάν δεν της το επιτρέπει. Η Αϊμπιγκέ τελικά ζητάει από τον Μπαλί Μπέη μια ριψοκίνδυνη χάρη, τότε όλα αλλάζουν μεταξύ τους. Η αντίδραση του Σουλεϊμάν στεναχωρεί πολύ τον Μουσταφά. Αρνείται να του μιλήσει. Η Μαχιντεβράν ανησυχεί λόγω της έντονης αντίδρασης του γιου της. Ειδικά η άρνηση της συμμετοχής του Μουσταφά στην προσευχή της Παρασκευής, θα προκαλέσει τις αντιδράσεις όλων. Η Χουρρέμ μαθαίνει την απόφαση που έχει πάρει ο Ηγεμόνας και δεν διστάζει να μεταφέρει αυτή την πληροφορία στον Σουλεϊμάν!

Επεισόδια 99-100
Πώς θα αντιδράσουν ο Ηγεμόνας Μουσταφά και η Αϊμπιγκέ στην απόφαση για τον γάμο τους; Πώς θα αντιδράσει ο Σουλεϊμάν όταν μάθει πως ο Ιμπραήμ παρήγγειλε το δικό του άγαλμα; Θα μάθει η Χατιτζέ για τον απαγορευμένο έρωτα του Ιμπραήμ με τη Νιγκιάρ; Θα χωρίσει η Μαχιντεβράν τον Μουσταφά από τον μεγάλο του έρωτα, την Εφσούν; Η απόφαση γάμου της Βαλιντέ, ξαφνιάζει τον Ηγεμόνα Μουσταφά και την Αϊμπιγκέ, κανείς από τους δύο δεν επιθυμεί αυτό τον γάμο. Ο Μουσταφά για να εμποδίσει τον γάμο, φτάνει ως τον Σουλεϊμάν. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν μένει έκπληκτος και αντιδρά με έναν τρόπο που η Βαλιντέ δεν περίμενε. Η Χατιτζέ ακούει την ομιλία του Ματρακτσί με τον Ιμπραήμ. Ο Ιμπραήμ αναγκάζεται να αποκαλύψει την αλήθεια για τον Ματρακτσί και τη Νιγκιάρ. Το διαζύγιο της Νιγκιάρ προκαλεί ενδιαφέρον στο χαρέμι. Ο Ιμπραήμ αποφασίζει να φτιάξει την προτομή του και η Χατιτζέ ταράζεται με αυτή την απόφαση. Η Χουρρέμ μόλις μαθαίνει για την προτομή, μεταφέρει αμέσως το νέο στον Σουλεϊμάν. Ο αρραβώνας της Αϊμπιγκέ στεναχωρεί πολύ τον Μπαλί Μπέη. Η άρνηση όμως του Ηγεμόνα Μουσταφά για αυτό τον γάμο, τον κάνει να το ξανασκεφτεί. Ενώ η Χουρρέμ, πείθει την Αϊμπιγκέ πως αυτός ο έρωτας μπορεί να συνεχίσει, εκείνη κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση στον Μπαλί Μπέη. Η Μαχιντεβράν είναι ενοχλημένη που ο Ηγεμόνας είναι τόσο δεμένος με την Εφσούν. Χρησιμοποιώντας τη Βαλιντέ Σουλτάν, φροντίζει για την αποχώρηση της Εφσούν από το παλάτι. Ενώ η Χουρρέμ, ζητάει βοήθεια για την επιστροφή της Εφσούν, από ένα πρόσωπο έκπληξη. Η Μαχιντεβράν, θέλει να κάνει τον Μουσταφά να ξεχάσει την Εφσούν και του στέλνει μια καινούργια παλλακίδα για να κερδίσει την αγάπη του.

Επεισόδια 101-102
Το τίμημα του αγάλματός του που θέλει να φτιάξει ο Ιμπραήμ θα το πληρώνει ακριβά. Τι θα αποφασίσει ο Σουλεϊμάν σχετικά με τον Ιμπραήμ; Μόλις μαθαίνει η Χατιτζέ όλα όσα συμβαίνουν, ταράζεται και για άλλη μια φορά οι ισορροπίες στο παλάτι αλλάζουν. Το άγαλμα του Ιμπραήμ εξοργίζει τον Σουλεϊμάν. Απέναντι στη σκληρή του αντίδραση, ο Ιμπραήμ ζητά την παραίτησή του και αποφασίζει να απομακρυνθεί για ένα χρονικό διάστημα. Η Χατιτζέ δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο της αποχώρησης του Ιμπραήμ, ενώ εκείνος δεν θέλει να της μιλήσει για όσα συνέβησαν. Το ταξίδι του Ιμπραήμ εμποδίζεται από τον Αγιάς Πασά. Στο σαλόνι του παλατιού περιμένει τη Χατιτζέ μια άσχημη έκπληξη. Οι κακές μέρες για αυτήν έχουν αρχίσει και ύστερα από όλα όσα βλέπει, δεν αποφεύγει να παρουσιαστεί στον Σουλεϊμάν. Η Νταϊέ και η Νιγκιάρ, αναγκάζονται να πουν στη Χουρρέμ για το διαζύγιο. Η Νταϊέ θέλει να εμποδίσει τη Νιγκιάρ να βρεθεί με τον Ιμπραήμ και ε΄τσι, παίρνει μια σκληρή απόφαση. Η Αϊμπιγκέ, ύστερα από όσα έζησε, είναι σίγουρη πως ο Μπαλί Μπέη έχει αλλάξει γνώμη. Ενώ η Χουρρέμ θέλει να της αποδείξει πως αυτή δεν είναι η πραγματικότητα και αρχίζει τις έρευνες. Θα συγχωρήσει τελικά η Αϊμπιγκέ τον Μπαλί Μπέη μετά από όσα θα μάθει; Η Μαχιντεβράν, αρχίζει τις προετοιμασίες για τον αρραβώνα της Αϊμπιγκέ και του Μουσταφά. Ο Σαχίπ Γκιράϊ Χαν έρχεται, προκειμένου να παραβρεθεί στον αρραβώνα. Όμως ο Ηγεμόνας Μουσταφά έχει αποχωρήσει από το παλάτι και την απουσία του καλύπτει ένα απρόσμενο πρόσωπο.

Επεισόδια 103-104
Ο Σουλεϊμάν είναι ενοχλημένος από την επιθυμία του Ιμπραήμ να φύγει πάλι από το παλάτι και ετοιμάζεται να πάρει μια θανάσιμη απόφαση. Φυλακίζει τον Ιμπραήμ χωρίς δισταγμό και μοιράζεται την κατάσταση μόνο με την Βαλιντέ. Όταν φέρνουν τον Ιμπραήμ μπροστά στον Σουλεϊμάν ξεκινάνε μια ομιλία γεμάτη ένταση μεταξύ τους. Ο Σουλεϊμάν τότε αποφασίζει για τη ζωή του Ιμπραήμ…. Η Χατιτζέ ελπίζει στην επιστροφή του Ιμπραήμ στο παλάτι και περιμένει τη στιγμή που θα τον ξαναδεί. Η Βαλιντέ θέλει να της κρύψει την αλήθεια, αλλά η Χουρρέμ την ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν. Η Χατιτζέ, μπροστά σ' αυτά που ακούσει, αντιδρά έντονα.

Επεισόδια 105-106
Η ένταση ανάμεσα στον Ηγεμόνα Μουσταφά και τη Χουρρέμ φτάνει ως τον Σουλτάν Σουλεϊμάν. Ο Σουλεϊμάν δίνει δίκιο στον Ηγεμόνα, όμως η Χουρρέμ δεν αποφεύγει να εκφράσει την ενόχλησή της απέναντι στην αντίδραση του Σουλεϊμάν. Ο Μουσταφά μοιράζεται με τη μητέρα του όσα συνέβησαν. Η Μαχιντεβράν, ύστερα από την υποστήριξη του Σουλεϊμάν, παίρνει δύναμη. Η πραγματικότητα που αποκαλύφθηκε σχετικά με την Εφσούν, ανησυχεί πολύ την Μαχιντεβράν. Η ζωή της Εφσούν εξαρτάται από τα λόγια της Μαχιντεβράν. Η Εφσούν κάνει μια κίνηση για να αποδείξει την πίστη που έχει στον Μουσταφά. Η Μαχιντεβράν τελικά δίνει στην Εφσούν μια τελευταία ευκαιρία. Η Εφσούν μεταφέρει στη Χουρρέμ όσα έγιναν με τη Μαχιντεβράν. Η Χουρρέμ τότε, βρίσκει ένα σχέδιο για να τη σώσει. Η Εφσούν, μεταφέρει στη Μαχιντεβράν τι συμβαίνει μεταξύ της Αϊμπιγκέ και του Μπαλί Μπέη. Η Χουρρέμ δίνει στην Εφσούν μια θανάσιμη αποστολή. Μια ξαφνική αρρώστια φέρνει στη Χουρρέμ μεγάλη στεναχώρια. Ο Ιμπραήμ αντιδρά έντονα απέναντι σ' αυτούς που επαναστατούν μπροστά στο παλάτι του. Ενώ ο Σουλεϊμάν, δεν επιτρέπει στον Ιμπραήμ να δείξει τέτοια οργή. Το γεγονός ότι ο Ματρακτσί υποστηρίζει τους επαναστάτες, γίνεται λόγος έντασης μεταξύ τους. Ο Μπαλί Μπέη θέλει να προειδοποιήσει τον Ματρακτσί.

Επιστροφή στη σελίδα της σειράς